zondag 20 januari 2019

Met welgemeende complimenten

Het gebeurt regelmatig dat ik heel aparte reacties krijg van anonieme spammers. Deze Engelstalige spammers prijzen mijn blog regelrecht de lucht in. Je kunt dan denken aan opmerkingen als:

  • Wat een geweldige lay-out, dit moet ik aan al mijn vrienden laten zien
  • De inhoud van jouw blog heeft mijn leven compleet verandert, ik blijf hier voor altijd meelezen
  • Ik ben verliefd op de kleuren van jouw site, heb je het helemaal zelf gemaakt?
Ik ben vereerd hoor, maar het gebeurt inmiddels zo vaak dat ik toch het vermoeden heb dat het om een soort spam gaat. Maar aangezien er anoniem gereageerd wordt en er ook geen reclame naar bedrijven in het berichtje staan, vraag ik me echt af wat het nut ervan is.... 

Uiteraard verwijder ik dit soort reacties altijd, sterker nog: ik lees ze vaak niet eens meer compleet door. Maar ik ben wel benieuwd; mede-bloggers: ontvangen jullie ook wel eens van dit soort reacties? En hebben jullie enig idee wat het doel van dit soort spammers is?

4 opmerkingen:

  1. Ja ik krijg ook dat soort opmerkingen, toch wel een stuk of 5 per dag. Volgens mij willen ze je daarmee naar hun site lokkken. Niet dat ik ooit op een link klik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar Daan, je hebt toch ook het meest geweldige, prachtig gekleurde blog met een fantastische lay-out. Ze zijn gewoon niet zo veel gewend die Britten. Dat krijg je van een Brexit. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja heb ze ook, maar ook mensen die me gaan volgen waarvan ik denk maar waarom dan? Als je dan kijkt wat ze nog meer volgen krijg je een megawaslijst met blogs waar geen enkel verband in te ontdekken is. Heb ook geen idee wat het niet er dan van is...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. LOL. Het zijn in ieder geval wel positieve reacties. Zelf ken ik dit genre niet zo.

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)