maandag 17 juni 2019

Yoors: geld verdienen met schrijven

Sinds een paar maanden is er weer een nieuwe site waarmee je geld kunt verdienen door te schrijven: Yoors. Natuurlijk wilden wij hier direct het fijne van weten. Daarom schreven we ons in om te bekijken of je hier daadwerkelijk geld mee kunt verdienen.  Onze bevindingen lees je in dit stukje.

(Deze blog verscheen eerder op Positief Besparen)

Wat is Yoors?

Yoors is een schrijverssite. Je kunt hier artikelen of blogs schrijven over diverse onderwerpen. Sommige mensen plaatsen bijvoorbeeld inhoudelijke artikelen over opvoeding, zoals deze over duimzuigen afleren.  Terwijl anderen alleen foto's plaatsen of juist heel persoonlijke verhalen. Bijna alles kan en mag hier geplaatst worden.
Maar hoe verdien je hier dan geld mee? zul je nu misschien denken. Dat werkt als volgt. Yoors werkt met 'Yoors points'. 10.000 punten is €10, en er zijn verschillende activiteiten die je punten op kunnen leveren. Een aantal voorbeelden:
 • Zelf een blogpost plaatsen levert 5 punten op, in euro's: 2 blogposts schrijven levert je 1 cent op
 • Reageren op een blogpost van een ander levert je 1 punt op. Dus op 10 berichten reageren is 1 cent
 • Als iemand anders reageert op jouw blogpost dan ontvang je 3 punten. Dus 10 reacties op je bericht is 3 cent.
 • Als je blog 10 keer is gelezen krijg je 10 punten. Bij 25 keer krijg je hier bovenop 25 punten. Zo zijn er ook beloningen bij 50, 100, 250, 500, enz. tot 100.000 keer gelezen.
 • Je kunt ook andermans blogposts via social media promoten. Hiervoor krijg je dan ook punten als iemand op die link klikt.

Werkt Yoors?

Je kunt zeker geld verdienen met Yoors, maar een passief inkomen is het niet. Je zult regelmatig artikelen moeten schrijven en ze onder de aandacht brengen via social media. Anders zullen je blogs niet gelezen worden en verdien je er dus weinig aan. Zelf heb ik de proef op de som genomen en een aantal artikelen geschreven. Ik hou zelf niet van het spammen van blogs, dus dit heb ik niet gedaan. Hierdoor worden mijn blogs niet goed gelezen en verdiende ik er dus weinig aan. De uitzondering hierop was een artikel met 39 bespaartips erin. Deze is door iemand anders gedeeld via social media en hierdoor 1.281 keer gelezen, waardoor ik hier €1 aan heb verdiend.
In 5 maanden tijd heb ik in totaal €3 verdient. Niet veel, dus. Als ik mijn blogs meer had gepromoot had dit misschien méér kunnen zijn, maar daar ben ik dus niet voor in de wieg gelegd. Wat mij verder opvalt is dat de blogs niet zo goed worden gevonden via Google. Ik heb een aantal artikelen die ik voor Plazilla had geschreven overgezet naar Yoors, om te bekijken of ze op Yoors net zoveel werden gelezen als op Plazilla, maar dit is niet het geval. Kortom: je moet het écht hebben van het actief zelf promoten van je blogs. En dan denk ik: als je geld wilt verdienen. kun je die tijd beter besteden aan een baan, want wie wil er nu bekend staan als spammer?!

Mijn conclusie over Yoors

Yoors is een leuk platform als je het leuk vindt om te bloggen, maar geen zin hebt om tijd te besteden aan een lay-out. Via Yoors kun je direct beginnen met typen en alle andere dingen worden voor je geregeld.

Om geld te verdienen vind ik Yoors (nog) niet ideaal. Maar het is een platform dat nog redelijk in de kinderschoenen staat, dus misschien dat dit in de toekomst nog gaat veranderen. In dat geval zal ik er een nieuwe blogpost aan wijden.

4 opmerkingen:

 1. Ik ga er zeker niet voor, ik blog graag, maar ik wil absoluut niet commercieel de lucht in. Rijk wordt je er niet mee en rijk zijn is geen garantie op geluk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit kóst geld als je de tijd van het schrijven berekent. Volgens mij kun je dan beter een paar uurtjes een leuke baan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb altijd een beetje een hekel aan Yoors. Ook omdat je perse moet inloggen om te kunnen reageren. Het kan heel goed zijn dat mijn tegenzin onterecht is, maar ik heb me er nog niet overheen kunnen zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt alsof yoors echt niet rendabel is om voor/via te schrijven. Ik ze mijn goede posts dan liever op mijn eigen blog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)