woensdag 30 oktober 2019

Is een kinderfeestje thuis echt goedkoper?

Vandaag vieren we Tobias' verjaardag voor zijn vriendjes van school. De afgelopen dagen heb ik veel boodschappen gedaan om het feestje tot een succes te maken voor 7 kleine hongerlapjes lieve groep 3 kindjes. Het was best veel en ik begon me zelfs af te vragen of een feestje naar de plaatselijke binnenspeeltuin niet goedkoper was geweest. Dus ik heb besloten om het eens uit te rekenen.

De kosten voor de binnenspeeltuin waren €9,50 per persoon. Dit is inclusief entreee voor de speeltuin, een lunch en onbeperkt drinken. Ook krijgen de kinderen na afloop dan een leuke verrassing mee.

Dan nu de kosten die ik heb gehad voor het feestje:


 • €10,50 voor mini tompouces 
 • €12 aan snoep en popcorn voor tijdens het feest en om uit te delen na het feestje (hier houden we denk ik nog wel wat van over!)
 • €10 aan verschillende soorten drinken
 • €25 (geschat) aan patat en snacks bij de snackbar
Uiteindelijk zijn de kosten dus €57,50. We hadden nog ongeveer €10 kunnen besparen door zelf de snacks te bakken, alleen aangezien wij zelf geen vlees eten, zou er dan veel overblijven en dat vinden we dan weer zonde. 

Maargoed, een kinderfeestje thuis houden is dus wel iets goedkoper dan in de speeltuin, maar veel scheelt het (voor ons) niet. Voor de kosten zou ik er dus niet snel nog een keer voor kiezen, maar we vinden het wel leuk om eens iets anders te doen dan de standaard feestjes in de speeltuin. 

13 opmerkingen:

 1. Ik denk wel dat je (veel) teveel gaat hebben eerlijk gezegd. Het valt best wel tegen hoeveel de kinderen eten tijdens zo'n feestje. Tenzij je feest 6 uur duurt ;)

  Wij hebben ook meestal feestjes met 7-8 kinderen en dan blijft er vaak nog over.
  Pas nog hadden we een feestje van 3 uur, de kinderen aten 6 pizza's (incl wijzelf). Dit kostte 10 Euro (lidl).
  Ze dronken water en limonade, dit koste 4 Euro voor een nieuwe smaak limo. Dan nog een snack tussendoor, dat waren chips uitdeelzakjes voor 3 Euro.
  Van de chips bleven er nog 8 zakjes over en de limonade was ook nog lang niet op.

  Maar patat halen is uiteraard een stuk duurder, maar mijn kind wilde dit keer pizza. Ben benieuwd hoeveel je overhoudt straks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het ook hoor haha. maar ik ben altijd bang dat we te weinig hebben, dus dan blijf ik liever ergens mee zitten (als dat tenminste nog op gaat op een later tijdstip!). Over 2 weken vieren we de echte verjaardag, dan komen er ook weer wat kinderen. Dat snoep, chips enz. gaat dan wel op denk ik :) Ik zal de uiteindelijke stand nog wel laten weten

   Verwijderen
 2. Hier als drinken ranja uit de tap. Doet het altijd goed bij feestjes hier. Is trouwens bij die speeltuinen vaak ook hé onbeperkt ranja. Dus ik zou geen 10,- aan verschillende soorten drinken uitgeven 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goed idee voor een eventuele volgende keer. Al denk ik dat Sander na vandaag ook wel overtuigd is dat een feeestje buiten de deur beter is haha

   Verwijderen
 3. Eventuele extra kosten voor een feestje buiten de deur heb ik er graag voor over (gehad, zoon is inmiddels 20).
  Wat een energie kostte dat. 6 drukke ventjes, die na 2 minuten iets anders wilden doen. Alles ondersmeerden en vies maakten. Zoonlief was er zelf ontdaan van. Nee lekker buiten de deur gevierd, meestal bij raceplanet voor kids of speelkasteel in Hoofddorp. In groep 8 disco bowlen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is dan een heel duur thuisfeestje voor alleen het eten en drinken. Ranja is meestal prima als drinken en de snackbar is ook vrij prijzig bij jullie. Hier hadden we het eerste feestje van zoon ook patat, grote zak patat gehaald met een frikandel/kroket of kaassoufle. Heel veel eten kinderen van 6/7 jaar nog niet, en zeker niet als je het als laatste doet. Dan hebben ze meestal al genoeg andere dingetjes gehad. En van de patat hadden we zelfs nog over, terwijl wij begonnen zijn met patat na schooltijd. Bij dochter hadden we geen patat maar heb ik kosten aan knutselen gehad. Ik heb voor elk 1x een thuisfeestje gedaan en daarna nooit meer. Wat een "hel". Nu gewoon buitenhuis, je bent veel meer kwijt vond ik maar echt zoveel rustiger.
  Heel veel plezier met jullie feestje vanmiddag en ben benieuwd hoe het uiteindelijk is bevallen.

  groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij deden altijd (zelfgemaakte) cake, en dan zelf de plak cake versieren met hagelslag,jam, vruchtenhagel en natuurlijk veel slagroom.Bijvoorbeeld twee plakken cake met jam ertussen,slagroom of creme op de zijkanten en daar hagelslag tegenaan plakken, en slagroom erbovenop.Elk kind is daar wel even mee bezig, en het kost bijna niks.En snoephappen, ezeltjeprikje,sjoelen, en een spelletje met de te geven cadeautjes.Een stapel pannenkoeken kost je ook de kop niet en een ijsje of vruchtenbowl toe.Wel had ik altijd een vriendin erbij om te helpen, zij bakte bv de pannenkoeken terwijl wij even naar de speltuin in de straat gingen...anders is het als alleenstaande moeder best veel.
  In de tijd van de verjaardagsfeestjeswaren wij een van de weinigen die thuis dingen deden, anderen gingen naar de bios,bowlingbaan,zwembad of MacDonalds.Dat konden wij niet betalen en eerst schaamde ik me, tot bleek dat de kinderen al die kant en klaar feestjes erg zat waren en juist die thuisdingen zo leuk vonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Verbaast me dat jullie met al jullie zuinigheid ervoor kiezen allemaal soorten drinken en snackbar-eten te bestellen. FLinke kan ranja, lekkere ovenfrietjes en wat kroketjes en iedereen is blij. Dán zou zo'n feestje thuis iig een stuk goedkoper zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verjaardagen in het donkere seizoen, dan bakte ik oliebollen. Inhet voorjaar en in de zomer: zelf stokbroodjes bakken en worstjes grillen. Een speurtochtje, schatzoeken in de tuin of verkleedpartij of poppenkast met poppen die je eerder maakte ( jan klaassen, boef, agent etc)
  Dat kost allemaal niet veel en een hoop plezier
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik houd van feestjes thuis! We hebben een dochter die gelukkig maar 4 kindjes had uitgenodigd. Meer vind ze zelf niet leuk.
  We zijn gestart net zelf koekjes bakken, die ze later mochten versieren en opeten. Daarna de cadeautjes verstoppen. Toen lekker spelen in de tuin. En als afsluiter een pinata met wat leuke speeltjes en snoep erin. En voor het eten weer naar huis. Dat was genoeg plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij deden ook altijd de kinderfeestjes thuis. Dat was echt een stuk goedkoper vond ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik doe veel voor de kinderen, mag graag een beetje zuinigaan doen met vanalles, maar verjaardagsfeestjes hier thuis zijn me een brug te ver. wij kopen dat fijn af bij de plaatselijke binnenspeeltuin. kost ons 100 euro per feestje (voor entree, feesttaart, cadeautjes, chips, drinken en friet&snacks voor 7 kinderen), maar iedereen blij en alle afwas, troep en 'mispissers' lekker daar. Papa en mama handen vrij om mee te genieten en fotos te maken, en fijn samen op de bank 's avonds ipv puinhuis opruimen...
  Familie&vriendenfeestje doen we wel thuis, als alle kindvolk lekker hun eigen ouders bijhebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...