dinsdag 28 januari 2020

Goede voornemens volhouden met Habatica

Voor mensen die houden van games én die graag wat meer hun goede voornemens willen volhouden is de app Habatica misschien wel iets. Ik ontdekte deze app via de Facebook groep van Flylady en vind het erg grappig.

Habatica is een soort spelletje, waarbij je punten moet verdienen door je zelf verzonnen taken te doen en in de app af te vinken.
Met deze app kun je jezelf dus goede gewoontes aanleren. De app werkt door middel van beloningen. Je krijgt punten voor het behalen van je doelen. Die punten kun je weer inzetten om spulletjes te kopen voor een poppetje. Ook kun je jezelf bij een groep aansluiten en gaan 'vechten' tegen een slechterik: voor elke taak die je afrond kun je de slechterik schade toebrengen. En voor elke taak die je niet afrondt, krijg je dan strafpunten. Doordat je het met een groepje doet motiveert dit extra.

Ik vind deze app wel grappig en het werkt in elk geval wel. De afgelopen dagen is mijn to do lijstje een stuk korter geworden ;)

1 opmerking:

  1. Ik vind het grappig bedacht! In het boek Zelfdiscipline schrijft Marli Huijer hier ook over, hoe apps ons kunnen helpen om meer zelfdiscipline te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)