maandag 3 februari 2020

ASR vitality - deel 3

Sander is nu een maand bezig met het programma van ASR vitality. Voor wie de vorige blogjes hierover heeft gemist: dit is een app van een aantal zorgverzekeringen, waarbij je punten kunt scoren door voldoende te bewegen. Aan de hand van deze punten kun je doelen behalen waarmee je cadeaubonnen, een smart watch en korting op je aanvullende verzekering kunt krijgen.

Hoe gaat het tot nu toe?
Sander heeft tot nu toe elke week zijn weekdoel (3 dagen 10.000 stappen) gehaald. Gevolg: zijn weekdoel is naar boven toe bijgesteld, naar 4 dagen 10.000 stappen. Gelukkig lukt het ondanks die verhoging nog steeds om zijn beweegdoelen te halen. Hierdoor heeft hij tot nu toe €20 aan cadeaubonnen van Bol verdient. Die bonnen zijn een leuk extraatje voor cadeautjes met verjaardagen en de feestdagen.

Vanaf deze maand gaat ook zijn maanddoel in: als hij dit behaalt krijgt hij een cashback voor de Applewatch die hij voor dit programma heeft gekocht.


Kortom: tot nu toe bevalt het eigenlijk wel goed en lijkt Sander gelijk te hebben dat het een leuk programma is om wat meer beweging te krijgen.

11 opmerkingen:

 1. Ik had al zo'n vermoeden dat je doelen dan dus bijgesteld worden. Heel benieuwd hoe zich dat ontwikkelt en of het haalbaar blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat wisten wij ook al hoor. Maar dat is ook om het een beetje uitdagend te houden. Het maximum wordt 800 punten, dat houdt in dat hij dan elke dag 10.000 stappen moet zetten en 1 dag 15.000. Maar je kan ook punten verdienen door een sport te beoefenen waarbij je hartslag verhoogd, en dan zit je ook al snel aan die 800 punten. Dus het wordt niet onhaalbaar gelukkig

   Verwijderen
  2. Hm, ik vind 6x10k en 1x15k behoorlijk veel. Ik zou het niet halen zonder elke avond na het werk behoorlijk (kilo)meters te maken. Het zou een taak op zich worden.

   Succes met de voornemens! (doe jij met hem mee?)

   Verwijderen
  3. 10.000 stappen is gelukkig geen 10 kilometer hoor :) Sander wandelt nu vaak tijdens zijn pauze, dan haalt hij de 10.000 stappen vaak wel. Als het niet lukt dan gaan we vaak even lopend boodschappen doen en dan lukt het ook.

   Ik heb wel een stappenteller, maar probeer niet te dwangmatig te focussen op het aantal stappen, want dat werkt niet voor mij. Maar we wandelen zeker wel vaker samen ook, dat is wel gezellig eigenlijk :)

   Verwijderen
  4. Ik weet hoeveel het is, maar ik heb wel gewoon een drukke baan. Dus als ik om 18:30 thuiskom, kook, kinderen eten geef, kinderen naar bed breng, opruim etc. Dan heb ik echt geen zin om m'n resterende stappen op te pakken. Maar goed, mooi als het voor jullie werkt, is dat prima natuurlijk.

   Verwijderen
 2. Goh wat leuk zeg! En 20 euro aan cadeaubonnen vind ik zeker de moeite waard. Ik zou best aan zo'n programma willen meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top dat het werkt. Ik merk dat 10.000 stappen wel haalbaar is als je iets meer bewust bent.
  Het programma kost toch ook nog wat geld elke maand? Of vergis ik me? Ik dacht dat ik laatst een reclame zag van ASR vitality met een maandelijkse bijdrage.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, het kost elke maand €3,50. Dus dat is opzich wel te doen vergeleken met wat we ervoor terugkrijgen (elke maand ongeveer €20 aan cadeaubonnen en als het goed is aan het eind van de maand dus die cashback)

   Verwijderen
 4. Oh goed om te weten maximaal 800 punten. Deze week is het wat minder. Maar ik doe 3 keer in de week hardlopen. Dan heb ik in 20 minuten 200 punten verdiend. En de stappen haal ik op m’n werk al. 10.000 is een gemiddelde werkdag. Hier dus elke week de werkbonnen gehaald plus de volledige cashback van m’n Apple Watch elke maand. Makkelijk verdiend! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ook makkelijk verdienen. Een uurtje fietsen en ik heb de 300 punten weer binnen. In januari had ik meer dan 5000 punten en dat ging eigenlijk vanzelf. Met de cashback voor de Apple Watch en de bol.com bonnen sprokkel ik dus elke maand meer dan 40 euro bij elkaar. Daar heb ik wel 3,50 euro voor over 😃 Ben benieuwd of dit op den duur niet aan het succes ten onder gaat....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoe weet je wat je weekdoel is? Ik heb begrepen dat ik elke maandag een nieuw weekdoel heb maar het lukt me niet te achterhalen wat dat weekdoel dan is

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)