zondag 15 maart 2020

De meeste mensen deugen

Een paar weken geleden las ik het boek De meeste mensen deugen. In dit boek wordt door middel van een hoop voorbeelden en verhalen vertelt dat het verhaal dat mensen niet zouden deugen en dat vervelende situaties het slechtste in mensen naar boven zouden halen niet klopt. Het boek was erg interessant en een echte aanrader.

Dankzij dit boek ben ik het nieuws ook met een andere blik gaan bekijken. De focus op het negatieve vind ik erg jammer, want er gebeuren ook veel mooie dingen. Maar die halen het nieuws dan weer niet. Da's jammer, want het is vaak niet nodig om elkaar met een scheef oog aan te kijken.

We weten allemaal van onszelf dat we dingen met de beste bedoelingen doen, maar schatten de bedoelingen van andere mensen vaak negatiever in, bijvoorbeeld,

Momenteel hoor ik veel mensen mopperen over mensen die aan het hamsteren zijn, maar toen ik bijvoorbeeld een buurvrouw sprak bleek dat zij ook direct wat dingen meenam voor haar kinderen die zelf niet op tijd bij de winkels konden zijn. Zelf nam ik ook wat extra mee voor andere mensen. En zo zullen er nog vele zijn. Het is niet altijd een kwestie van egoistisch zijn.

Laten we juist in dit soort tijden proberen om elkaar niet te gaan wantrouwen en het beste in elkaar te blijven zien en naar elkaar blijven omkijken. Want daar zijn we als mensheid altijd goed in geweest, ondanks wat de media ons wil laten geloven.

3 opmerkingen:

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)