vrijdag 13 maart 2020

Waarom ik Tobias niet thuishoud

Vanmorgen werd in de app groep van Tobias' klas gevraagd of mensen hun kinderen nog naar school lieten gaan. Een aantal ouders twijfelden of het wel veilig is en wilden hun kinderen thuishouden vanwege het corona virus.

Zelf heb ik ervoor gekozen om Tobias wel naar school te laten gaan. In omgeving Rijnmond zijn wel zieken, maar het lijkt niet zo ongecontroleerd te verspreiden als in delen van Brabant. Bovendien neemt de school veel maatregels om verspreiding te voorkomen en heb ik hier ook veel vertrouwen in. Op school wordt bijvoorbeeld goed in de gaten gehouden of kinderen symptomen hebben. Zodra dit het geval is worden de ouders gebeld om de kinderen op te halen.

Ik denk dat er binnenkort nog wel strengere maatregelen vanuit de overheid zullen komen en dan hebben we misschien geen keuze meer om Tobias thuis te houden maar wordt het verplicht. En het is natuurlijk wel iets anders dan een vakantie, dus ik denk dat het best zou gaan tegenvallen. Dus tot de tijd dat het zo ver is dat de scholen zouden sluiten, wil ik Tobias nog wel de kans geven om te leren en te spelen met zijn vriendjes. Op die manier maak ik de periode waarin hij last heeft van de maatregelen ook zo kort mogelijk.

Hoe pakken jullie dat aan?

5 opmerkingen:

 1. Je zou je kinderen het best thuishouden omdat als zij het virus hebben er bijna niet ziek van worden maar het wel heel snel kunnen doorgeven aan kwetsbare en oudere personen. Ik ben longpatient en de huisarts heeft me gevraagd geen kinderen op te vangen. Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij doen dat dan weer anders: niet met Tobias naar plekken toe waar kwetsbare mensen zijn. We hebben een aantal kwetsbare familieleden, die bezoeken we voorlopig niet, bijvoorbeeld. Wel verstandig dat de huisarts dat tegen je heeft gezegd.

   Verwijderen
  2. Je hebt m.i. gelijk. Kinderen en personeel op school, die kwetsbaar zijn, blijven sowieso thuis (kindje met donornier en kind en klassenassistent met copd) dus laat Tobias, zolang het nog, lekker met zijn vriendjes naar school gaan.

   Verwijderen
 2. Ik vind het een ellendige beslissing om de scholen open te houden. Wij hebben hier ook een risico familielid in huis. Maar wel een kind met zijn eindtoetsen en een ander kind met toetsweken. Dus wat is dan een wijze keuze. Scholen open, dus de lessen gaan door, en wie er niet is loopt achterstand op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef, dat lijkt me dan heel erg lastig inderdaad. Wij kunnen Tobias wel een tijdje weghouden bij de familieleden die risico lopen, maar als die in jouw huis wonen dan is het wel een flink dilemma inderdaad. Jeetje :(

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)