dinsdag 28 april 2020

's Middags warm eten

Gister hebben we een klein experimentje gedaan: tussen de middag warm eten en 's avonds brood. Ik had gelezen dat dit zorgt voor gewichtsverlies, omdat je dan meer tijd hebt om de grootste maaltijd van de dag te verteren. Wat opzich wel logisch klinkt, want meestal na de avondmaaltijd doen we niet zo heel veel meer.

Dus gistermiddag zaten wij aan de gevulde paprika's. Wel even een beetje gek, maar opzich vond ik het eigenlijk helemaal niet zo'n enorme omschakeling. Sander wel, trouwens, die had om 10 uur 's avonds toch weer trek en heeft toen nog een extra boterham genomen.

Het effect was wel direct al zichtbaar: allebei waren we vanmorgen een halve kilo lichter! Da's een leuke opsteker natuurlijk, maar ik verwacht niet dat dit opeens hét wondermiddel is. Uiteindelijk blijft het toch een sommetje: als je meer calorieen verbrand dan je eet, dan val je af. 

Draaien jullie de maaltijden wel eens om?

5 opmerkingen:

  1. Wij eten, sinds de kinderen de deur uit zijn, tussen de middag warm.
    Meestal tegen 13.00 uur maar als we laat opstaan (we zijn nu pensionado’s ) kan het ook om 14.00 zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vertering van een maaltijd gaat 24 uur per dag door en is niet afhankelijk van het moment dat je het eet.
    Wij eten 3-4x per week soep als lunch

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij eten nooit warm overdag, omdat we of allebei of één van beiden buiten de deur werken. Daarbij is het niet zo dat je eten niet verteert als je minder actief bent. Overigens zorg ik dat mijn avondmaaltijd over het algemeen tussen de 500 en 600 calorieën zit, waardoor er niet enorme pieken ontstaan. Mijn calorie-inname per dag is berekend op 1200 (om af te vallen) tot 1600 om stabiel te blijven en dat gaat heel goed zonder honger, gebrek aan energie of compromissen in wat we willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij eten altijd op woensdag tussen de middag warm. Het is een gezonde gewoonte!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)