dinsdag 19 mei 2020

Les Mills on Demand - is het wat?

Gina vroeg me of ik een keer iets wilde schrijven over het fitness programma Les Mills on Demand. Via dit programma kun je veel van de workouts van Les Mills volgen. Dit zijn sportlessen zoals bodypump, bodycombat, sh'bam, bodyflow/-balance en Grit.

Tot nu toe heb ik lang niet alles geprobeerd, maar wat ik wel heb geprobeerd ben ik erg tevreden over. Bij elk programma zit een tutorial waarin je op een rustige manier kennis kunt maken met de basics van de verschillende workouts. Als je dit eenmaal onder de knie hebt kun je de gewone lessen gaan volgen. Hierin is iets minder ruimte voor uitleg, maar worden ook regelmatig aanwijzingen gegeven zodat je weet wat er wordt verwacht.

In principe bieden de verschillende programma's voor elk wat wils:

 • Als je van dansen houdt kun je kiezen voor sh'bam
 • Wil je conditie trainen dan zijn er veel verschillende programma's, waaronder bodystep, body attack en bodycombat
 • Wil je lichte krachttraining doen, dan kun je kiezen voor bodypump
 • Hou je van yoga? Dan hebben ze het programma bodyflow/balance
 • Voor de echte diehards is er ook nog grit, maar hier heb ik me nog niet aan gewaagd ;)
 • Als je van fietsen/spinnen houdt zijn er ook diverse programma's - je hebt dan natuurlijk wel een hometrainer nodig! - dit is ook de reden dat ik dit nog niet heb geprobeerd, maar "the trip" ziet er wel supergaaf uit!
Via de site kun je ook verschillende trainingsschema's vinden, waarmee je bijvoorbeeld een schama krijgt met een combinatie krijgt van cardio en krachttraining. Hier heb ik zelf nog geen gebruik van gemaakt, omdat ik een voorkeur heb om meerdere keren dezelfde les te doen. Maar als je op zoek bent naar meer afwisseling, dan ziet het er wel erg handig uit. 

Voordelen van Les Mills on Demand vind ik persoonlijk:
 • De prijs. Samen sporten voor 15 euro is echt niks vergeleken met hoeveel je voor groepslessen op de sportschool betaalt.
 • De flexibiliteit - je kunt sporten wanneer je wilt en hoe je wilt
 • Alles kunnen geven - ik kan mezelf nog wel eens aanmoedigen met een schreeuw of kreun; in de sportschool vind ik dat toch wat minder nodig ;)
 • Met slecht weer niet de deur uit hoeven om te sporten vind ik ook heel fijn en zorgt ervoor dat ik eigenlijk ook geen excuus heb om het niet te doen
 • De kleding dragen die ik wil tijdens het sporten, maar waar ik me op de sportschool niet in op mijn gemak voel
Nadelen:
 • Je hebt voor sommige lessen wel materiaal nodig, zoals gewichten of een hometrainer. Deze kosten kunnen er dan dus nog bijkomen. Of je kunt ervoor kiezen om alleen lessen te volgen waarvoor je geen materialen nodig hebt.
 • Als je een oefening fout doet wordt je niet door een instructeur verbetert en is er een grotere kans op blessures - echter door de tutorial te volgen kun je dit in veel gevallen voorkomen
 • Je mist het sociale aspect wat je op de sportschool wel hebt


Voor mijzelf wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen. Ik ga er dus ook vanuit dat wij de komende maanden zeker nog op deze manier blijven sporten!

4 opmerkingen:

 1. Hoe denken jullie het de komende maanden vol te houden. Vaak is alles in het begin wel leuk maar denk je na een tijdje oh ja ik doe het morgen wel en komt er de klad in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sander heeft natuurlijk dat sporthorloge, dus die heeft een financiele prikkel om te sporten. En ik heb zelf in het verleden ook een hele tijd trouw 3 keer per week bodypump gedaan op de sportschool, dus ik denk dat het wel goedkomt ;)

   Verwijderen
 2. Hoi,
  Wat leuk dat je zo uitgebreid reageert op mijn vraag! Bedankt. Ik zie het nu pas 😊. Leuk om te lezen. Je hebt me overgehaald haha. Ik hoop dat er genoeg te doen is zonder materialen, want dat heb ik niet in huis.

  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan hoor :) Leuk dat je het ook gaat proberen, ik ben benieuwd of je het wat vind. Overigens kun je bijvoorbeeld ook flessen water gebruiken als gewichtjes. En als je het dan echt leuk vindt: over een paar weken / maanden als de sportscholen weer opengaan verwacht ik dat een hoop mensen hun sportspulletjes weer op Marktplaats gaan zetten ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)