zaterdag 4 juli 2020

Hypotheek versneld aflossen

In de corona-periode zijn we opnieuw begonnen met de hypotheek versneld aflossen. We ronden nu elke maand de hypotheek af naar een rond getal, dus wat we extra aflossen is per maand wisselend. Maar het gaat erom dat we toch weer langzaamaan veranderingen aanbrengen en hierdoor het maandbedrag steeds verder verlagen.

Onder het kopje hypotheek hou in nog steeds maandelijks onze vorderingen bij. Dan kunnen jullie zien dat het niet supersnel gaat, maar ook op een langzaam tempo komen we er wel. Onze maandelijkse verplichte aflossingen zijn al met 50 euro per maand gedaald; zo zie je maar: alle kleine beetjes helpen toch wel :)

En hoe gaat dat bij jullie?

3 opmerkingen:

  1. Fijn he de daling in vaste lasten! Toen ik begon met extra aflossen scheelde het 45 e per maand. En nu 7 jaar later, scheelt het 310 euro! Echt zo super. Het veschil spaar ik en gebruik ik (samen met bijv de 13e maand) voor de volgende aflossing.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat is zeker fijn. En nu kunnen we het missen, wellicht als Tobias ouder wordt niet meer, en dan zijn we blij met lagere maandlasten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij lossen niet extra (meer) af. 1000 extra is voor ons een maandlast vermindering van bruto 2,60. Zet niet echt zoden aan de dijk. We houden het op de spaarrekening voor als de kinderen later willen studeren.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)