woensdag 19 augustus 2020

Boycot Bol ?!

 Het is elk jaar weer de vraag wat eerder begint: de discussie over Zwarte Piet óf het klagen dat de kruidnoten alweer zo vroeg in de winkels liggen. Dit jaar wint de Zwarte Pieten discussie, dankzij bol.com die heeft besloten dat ze de producten met zwarte piet erin uit hun assortiment gaan halen. 


Nu moet ik eerlijk zeggen: nog nooit heb ik een product met zwarte piet erop gekocht bij Bol! Het zou niet eens in me opkomen. Niet omdat ik nou zo'n deugmens ben, maar ik zie het nut er niet echt van. Sinterklaas-artikelen zijn voor mij meer een impulsaankoop die ik doe als ik het toevallig tegenkom in de winkels. En meestal koop ik het dan niet omdat zwarte piet erop staat, maar gewoon vanwege dat het bijna Sinterklaastijd is. Ik denk ook dat het mij, en met mij veel mensen, niet zou zijn opgevallen als Bol zonder teveel media-aandacht de producten uit hun assortiment had gehaald. Dat had misschien weer wat geboycot gescheeld. 


Overigens ben ik ook benieuwd hoeveel mensen de Hema nog boycotten. Of de Lidl, omdat ze een "feestdagen-folder" hadden in December, in plaats van een kerstfolder.... Uiteindeljk is het volgens mij een hoop geblaat, maar uiteindelijk gaan we wel weer over op de orde van de dag en bestellen straks allemaal weer vrolijk onze sinterklaas- en kerstcadeaus bij Bol.... Wat denken jullie? 

8 opmerkingen:

 1. Ik boycot bol en ga naar de locale boekhandel. Ik kom niet bij de HEMA want wat ik er kocht is niet meer van kwaliteit. En de Lidl is 40 km rijden..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk interesseert het me allemaal niet. Kijk wel alle folders maar kan me niet druk maken over hoe ze heten, dat ontgaat me waarschijnlijk totaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik boycot Bol.com vanwege hun slechte arbeids-omstandigheden die neigen naar slavernij! Mijn boeken koop ik online bij Youbedo. Een erg klantvriendelijk bedrijf en tenminste niet zo'n adept van de grootgrutter (graaier) AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, en bij de HEMA kom ik al heel lang niet meer, niet vanwege een zwarte piet of sinterklaas maar omdat ik het een verschrikkelijk rommeltje vind en de kwaliteit is niet meer die van vroeger, groet, Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel fijn dat er bedrijven zijn die zich wat aantrekken van de gevoelens van de Nederlanders met een donkere huidskleur.Ook al is het puur commercieel.
  Ik ben blij met dit besluit en hopelijk volgen er meer en kan sinterklaas voor iedereen een leuk feest worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bij bol bestel ik nooit ,kijk weleens op de site,maar vind ze duur.en boeken koop ik bij de plaatselijke boekhandel of bij de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gedoe de hele tijd. Ik ga bol.com niet boycotten.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)