donderdag 29 oktober 2020

Black friday dilemma

 Nog een paar weken en dan is het black friday; de dag dat veel webshops leuke aanbiedingen hebben. Ik ben geen voorstander van kopen om het kopen, maar wél fan van niet meer uitgeven dan nodig. Daarom wachten wij vaak met dure aankopen tot Black Friday.


Dit jaar zaten wij dus met een klein dilemma: Tobias wordt op 2 november 7 en is al het hele jaar aan het sparen voor een Nintendo Switch. We hebben met hem afgesproken dat hij die mag kopen voor zijn verjaardag, maar wel onder een aantal voorwaarden:

 • Hij spaart het hele jaar al zijn zakgeld
 • Hij vraagt geld voor zijn verjaardag
Als hij dit doet, en dus zelf een goede bijdrage levert aan de Switch, dan leggen wij de rest van het bedrag bij. Op deze manier hopen we dat hij zich meer bewust wordt van de waarde van geld en hoe lang het soms kan duren om ergens voor te sparen - wij kunnen zelf tenslotte ook niet alles direct zomaar kopen (al lijkt dat soms wel zo!) 

Echter denken we dat Tobias op Black Friday een stuk meer "waar voor zijn geld" kan krijgen dan wanneer hij de Nintendo direct op zijn verjaardag koopt. Maargoed, ga je een kind van 7 nog eens 3 weken extra laten wachten?! Wij besloten de keuze bij hemzelf te laten. Ik heb aan hem uitgelegd dat wij verwachten dat de Nintendo over een paar weken een stuk goedkoper zou zijn. Tobias reageerde direct, zonder dat ik het uberhaupt hoefde te vragen: dan wacht ik nog wel een paar weekjes extra, mama, dan kan ik er misschien een extra spelletje bijkopen. 

Dit vond ik zelf een heel slim idee van hem. We hebben nu dus afgesproken dat Tobias van ons een aanvulling krijgt tot het bedrag dat de Nintendo switch op 2 november kost, en dat we die dan met Black Friday gaan kopen. Het geld dat hij hiermee bespaart kan hij dan gebruiken voor een extra spelletje. 

En nu maar hopen dat de Switch inderdaad ergens in de Black Friday sale gaat! Anders zou het wel sneu zijn. Ondertussen houden wij stiekem ook Marktplaats in de gaten, maar dat hoeft Tobias niet te weten. Hoe cool zou het zijn als we hem op zijn verjaardag al kunnen verrassen? :) 4 opmerkingen:

 1. Wat goed van hem dat hij zijn directe behoeftebevrediging opzij kan zetten en voor de lange termijn kiest. Dat getuigt meteen van intelligentie en belooft veel goeds voor zijn toekomst. Denk maar aan het marshmallow experiment : )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi hier kleine tip van mij mocht je hem via MP gaan aanschaffen dan wel zelf ophalen en controleren. Daar wordt nl heel veel mee gefraudeerd lees ik overal. Hoop voor je dat t lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja idd wat geld over zegt, ik ben ook opgelicht met een spel voor de Nintendo Switch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat is vervelend zeg. Wat was er precies gebeurt? Niet het goede gekregen? Of op een andere manier opgelicht?

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)