woensdag 28 oktober 2020

Onverwachts probleempje van de quarantaine

Sinds 3 dagen heb ik opeens een onverwachts quarantaine-probleempje: mijn ogen begonnen heel erg zeer te doen. Eerst besteedde ik er niet zoveel aandacht aan, maar zoals wel vaker is dat niet zo handig, want als je niet luistert naar het gefluister van je lichaam, dan gaat het schreeuwen. Dus waar dat eerst mijn ogen een beetje prikten, werd de volgende dag mijn rechteroog dik en rood. Ik merkte dat de pijn vooral niet te harden was als ik achter de laptop zat of een spelletje speelde op mijn telefoon.


Gisterochtend heb ik toch maar even voor de zekerheid met de assistente van de huisarts gebeld en die beaamde dat deze klachten inderdaad kunnen komen door teveel binnenzitten, gecombineerd met wat vaker op schermpjes kijken. Normaal gesproken ben ik veel vaker buiten of doe binnen andere dingen dan op schermpjes kijken. Ik ben een echt visite-mens. Ik heb dagelijks wel mensen over de vloer óf ga zelf bij mensen langs. Nu dat wegviel vanwege de corona onderhoud ik mijn contacten via whats app en videobellen. En blijkbaar zijn mijn ogen daar nu dus wel een beetje klaar mee, ze zijn zo moe dat ik deze klachten nu heb ontwikkelt. 


Als ik uit quarantaine ben ga ik ook wel even bij Pearl langs om te bekijken of mijn bril nog wel de goede sterkte heeft, voor de zekerheid. 


Maar voor nu heb ik mezelf nu dus op een streng telefoon- en laptopdieet gezet waarbij ik echt probeer om elke keer flinke pauzes te nemen, zodat ik mijn ogen minder belast. Dit lijkt al een klein beetje effect te hebben, maar ik heb nu alsnog wel weer hoofdpijn aan het einde van de dag. Maar in dit geval luister ik naar de signalen van mijn lichaam en stop nu dan ook met die blogje. 

2 opmerkingen:

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...