donderdag 22 oktober 2020

Een pinpas voor Tobias

Als het goed is krijgen we in de loop van deze week een brief met daarin een pinpas voor Tobias. Rabobank heeft momenteel namelijk een actie lopen: als je nu een jongerenrekening opent, dan krijgt je kind een bonus van 10 euro. Dit vonden we dus wel een leuk moment om zo'n rekening te openen voor hem. 


Natuurlijk was dit niet de enige reden. Er zijn meerdere dingen die hierin een rol speelden:

  • Hygiëne: in deze tijd proberen wij zelf zo min mogelijk met contant geld te doen. Hierdoor lopen we de laatste tijd regelmatig tegen het probleem aan dat we Tobias zijn zakgeld niet konden geven, omdat er dus geen cash in huis was.
  • Onze eigen chaotische aard. Als er dan wél geld in huis was, vergaten we alsnog wel eens om zijn zakgeld te geven
  • Tobias' spaargedrag. Hij heeft het afgelopen jaar zo goed gespaard dat er steeds meer geld in zijn spaarpotje zit. Inmiddels een dusdanig bedrag dat wij het geen prettig idee vinden dat dit zo voor het grijpen staat in een spaarpotje.

Dus: een jongerenrekening it is! Vanaf nu wordt zijn zakgeld automatisch wekelijks overgemaakt naar deze rekening. De pinpas houden we voorlopig nog even in ons eigen beheer, maar als hij wat ouder wordt kan hij dan ook zelf gaan pinnen als hij dat wil. Overigens kunnen wij dan zelf alsnog een limiet instellen, zodat hij niet opeens een flink bedrag gaat pinnen. 

Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen. 

1 opmerking:

  1. Dat is een leuke binnenkomer met zo'n tientje! Ik had als kind ook een Rabobank jongerenrekening : )

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)