vrijdag 23 oktober 2020

Maandbedrag aan laten passen

Omdat Sander al sinds maart thuis werkt, hebben we besloten om even in te loggen bij onze leverancier om te bekijken of er wellicht iets aan ons maandbedrag gewijzigd moet worden. We krijgen momenteel namelijk elke maand 26 euro terug van onze stroomleverancier, vanwege de zonnepanelen die meer opleveren dan wat we zelf verbruiken. Maar is dit nog wel terecht? vroegen we ons af, of verbruiken we nu meer omdat Sander niet op kantoor werkt? 


Opzich lijkt het gelukkig nog wel mee te vallen; we hebben wel ongeveer 10 kWh per maand meer verbruikt, maar dat is natuurlijk wel goed te overzien. En qua teruglevering is er eigenlijk weinig verandert, we leveren ongeveer evenveel terug als vorig jaar. Wellicht hebben we meer zon-uren gehad en compenseert dat dan weer mooi voor de extra stroom die we verbruiken. 


Daarnaast heb ik ook even gekeken wat de verwarmingskosten doen, want ik verwacht daar eigenlijk wel een grotere stijging. Wij hebben stadsverwarming, wat sowieso al relatief duur is. Maar ook hier lijkt het tot nu toe wel mee te vallen. Maargoed, ik hou er wel rekening mee dat 80% van het warmte verbruik tijdens de 5 koudste maanden is, van oktober tot en met februari. Dus de meeste kosten zullen de komende maanden pas komen, denk ik.


Houden jullie het energieverbruik momenteel ook extra in de gaten vanwege het vaker thuis zijn / thuis werken? 

1 opmerking:

  1. Toevallig heb ik afgelopen week ook over de stookkosten nagedacht en een artikel aan gewijd: https://www.geldcoach.nu/stookkosten-en-corona/

    Ik denk dat het best behoorlijk aan gaat tikken, nu eigenlijk heel de week de kachel aan staat. Ik denk dat het ook nuttig is om te kijken hoe je toch zo min mogelijk extra verbruikt tov op kantoor werken.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)