zaterdag 24 oktober 2020

Onze eerste week in quarantaine

Sinds vorige week vrijdag zitten we in quarantaine, omdat Sanders verkoudheid corona bleek te zijn. De eerste week is eigenlijk best snel gegaan, achteraf gezien. Af en toe had ik wel een moment dat ik dacht pffh de dag komt niet voorbij, maar als ik dan terugkijk viel het allemaal erg mee. 


Activiteiten tijdens quarantaine

Zoals ik al eerder schreef hadden we een hele planning gemaakt voor de herfstvakantie. We waren sowieso al van plan om binnen te blijven, dus dat scheelde. Alleen had ik in die planning wel opgenomen dat ik op zaterdag nog even naar de bibliotheek zou gaan en nog wat laatste boodschapjes zou doen; dit was dus al niet meer mogelijk! Dus de eerste dagen moesten we een klein beetje improviseren. Gelukkig kregen we direct van alle kanten hulp aangeboden, echt superlief! Op zo'n moment besef je eigenlijk pas hoeveel lieve mensen je om je heen hebt staan. 

Wat hebben we dan allemaal gedaan?
 • Op zaterdag eigenlijk heel weinig, we waren nog een beetje aan het processen dat Sander corona had, want dat hadden we dus nooit verwacht!
 • Op zondag hebben we een 'uitstapje' gemaakt naar de teststraat en daarna thuis lekker wat gezelschapsspelletjes gespeeld
 • Maandag was een lekker bankhang-pyjama-dagje en hebben we gezellig de houtkachel aangestoken en een beetje gecocond. 
 • Dinsdag hebben Tobias en ik samen halloween cupcakes gemaakt
 • Op woendag was ik zelf erg moe, dus heeft Tobias even wat meer zelf gespeeld, onder andere met zijn nieuwe Mario magneten (eigenlijk een sinterklaascadeautje, maar je moet toch wat! haha) 
 • Op donderdag hebben we samen een aantal van de stap-voor-stap tekeningetjes uit het kawaii boek dat ik al eerder noemde gemaakt. 
 • Op vrijdag hebben we met zijn drietjes ticket to ride gespeeld. Daarnaast was dit Sanders eerste klachtenvrije dag en had hij opeens zin om te gaan klussen, dus zijn we begonnen met een groot project, namelijk de slaapkamer aanpakken!
Natuurlijk gingen dingen als huishouden en dergelijke ook door en heeft Tobias ook veel zelf gespeeld en wat meer op de tablet gedaan, maar dit waren de hoogtepunten van ons weekje binnen. 

Nog 10 dagen te gaan...

Omdat Sander vandaag 24 uur klachtenvrij is, gaan onze laatste 10 dagen quarantaine nu ook in. Dit betekent dat Tobias en ik tot en met 2 november in quarantaine moeten blijven. Een beetje sneu is het wel, aangezien Tobias 2 november jarig is. Maar het is even niet anders. 

Tobias zelf heeft er gelukkig weinig problemen mee; dit vindt het enorm kicken dat hij straks nog een weekje langer thuis mag blijven en niet naar school hoeft, terwijl hij eigenlijk niet ziek is. Zelf vind ik het wel wat lastiger; ik mis mijn ouders en vriendinnen erg. Maar gelukkig hebben we tegenwoordig voldoende mogelijkheden om contact te onderhouden, dat scheelt weer. Maar ik zal wel blij zijn als alles weer een beetje bij het oude is. 

Volgende week is weer een 'gewone' schoolweek en krijgt Tobias van de juf een email met alles wat hij thuis op de computer voor school moet gaan doen. Dat geeft ook gelijk weer wat meer structuur aan de dag en dat is wel fijn. 

Geluk gehad!

En wat hebben we een geluk gehad. Sander is in totaal ongeveer 10 dagen verkouden geweest en dat is alles! Hij heeft geen last gehad van benauwdheid, vermoeidheid of andere zaken. De enige klacht die hij nu nog heeft is dat hij nog niet alles 100% kan proeven, maar ook hier merkt hij alweer verbetering in ten opzichte van een paar dagen geleden. Hij is er dus erg goed vanaf gekomen vergeleken met de horror-verhalen die je af en toe hoort! 

10 opmerkingen:

 1. Op de site van de RIVM lees ik dit: U mag weer uit isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij COVID-19 én het minimaal 7 dagen geleden is dat u ziek werd. Heeft u een verminderde weerstand? Dan mag u pas uit isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij COVID-19 én het minimaal 14 dagen geleden is dat u ziek werd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ok, bedankt voor het doorgeven. Wij hebben deze brief zelf ook gehad, dus niet echt nieuwe informatie voor ons,maar wellicht heeft een ander er iets aan.

   Verwijderen
  2. Maar waarom blijven jullie dan nu nog 10 dagen extra in isolatie? Sander is toch 24 uur klachten vrij?

   Verwijderen
  3. Die brief is voor mensen die Corona hebben. Wij vallen onder de categorie mensen die in contact zijn geweest met iemand die Corona heeft, vanaf het laatste contact geldt dan 10 dagen

   Verwijderen
 2. Fijn dat het verplicht thuisblijven (nog) geen problemen oplevert. Succes met de rest van de tijd. Ik weet dat het absoluut niet gemakkelijk is om je familieleden niet te mogen zien. Ik mis mijn familieleden ook, maar ze werken in de zorg.

  Ik zeg ook dankjewel omdat jullie thuisblijven. Hierdoor hoeven mijn familieleden in de Zuyderland ziekenhuizen iets minder hard te werken.
  Hier in Zuid-Limburg valt het nog mee, maar ze vangen wel Corona patiënten uit de Randstad op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel blij dat jullie op deze wijze je steentje bijdragen! En wat heerlijk dat Sander er zo af komt. Handjes dicht knijpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Daantje,
  Misschien toch nog even navraag doen bij GGD over de quarantaine tijd?
  Als jij en Tobias binnen de 10 dagen geen klachten hebben gekregen, kunnen jullie toch uit de quarantaine?
  Ik weet dit van een gezin in dezelfde situatie.
  Zij kregen telefoontje van GGD wanneer ze uit quarantaine mochten.
  Succes verder hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. De reden daarvoor is dat wij er wegens omstandigheden ervoor hebben gekozen om Sander niet te isoleren (dit is in overleg met het GGD gegaan!). Dus in principe hebben wij op donderdag voor het laatst contact gehad met een corona-patiënt, en daarom moeten we vanaf donderdag nog 10 dagen quarantaine aanhouden

   Verwijderen
  2. ik bedoel natuurlijk isolatie ten opzichte van het gezin. Hij is wel in isolatie geweest voor de rest van de wereld :)

   Verwijderen
 5. Dan begrijp ik het. Is dan inderdaad andere situatie geweest.
  Heel knap hoe jullie je er door heen slaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)