maandag 19 oktober 2020

Wachten op de uitslag

 Het voelt vandaag een beetje als een verloren dag. Ik zit te wachten op de uitslag van mijn coronatest en we doen verder vrij weinig. 


Een hoop van de dingen die ik gepland had staan vroegen nog een klein beetje voorbereiding, waarvan ik had verwacht dat we het op zaterdag zouden doen; ingrediënten halen voor de koekjes, boeken halen bij de bibliotheek, wat knutselmateriaal erbij halen.... Dat ging dus mooi niet door, aangezien we de uitslag van Sanders coronatest vrijdagavond kregen. Sowieso had het ook niet gekund omdat ik vrijdagavond ook symptomen kreeg, trouwens. 


Hoe we de uitslag kregen is nog wel een grappig verhaal.... Wisten jullie dat je het online in kunt zien? Via coronatest.nl kun je de uitslag al zien voordat je gebeld wordt. Dus wij dachten: we loggen even in, dan weten we tenminste of we weer naar buiten mogen. Maar ik had dus echt nooit verwacht dat Sander positief was, dus mijn eerste reactie was om van schrik direct de laptop dicht te klappen... 😂Arme Sander, zijn vingers zaten er nog net niet tussen! 


Even zelf kijken loont wel, want Sander werd pas op zondagochtend gebeld. Dan hadden we nog 2 dagen extra in de spanning gezeten. Ik vind het zelf prettiger om het maar te weten. Bovendien kun je dan ook eerder maatregels nemen zoals niet in dezelfde kamer slapen, waardoor de quarantaine van huisgenoten korter hoeft te duren. Als je goed afstand van elkaar houdt, mag je 10 dagen na je laatste contact weer naar buiten namelijk. Mits je natuurlijk zelf geen klachten hebt gekregen. 


Hoe dan ook: ik hoop dat we snel weten waar we aan toe zijn. 

8 opmerkingen:

 1. Bij mijn aanmelding voor de test werd meteen gevraagd of ik de uitslag online wilde bekijken. Als het negatief was verder niets aan de hand. Bij positief zou ik alsnog worden gebeld voor contactonderzoek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een toevoeging. De test was op woensdag om 2 uur en donderdag om 9 uur had ik al de e-mail dat de uitslag op de site stond, waarschijnlijk omdat ik had aangegeven dat ik zelf wilde kijken.

   Jullie hebben dus geen e-mail gekregen dat de uitslag er was begrijp ik.

   Verwijderen
 2. als het negatief is en je hebt zelf al gekeken, wordt je niet meer gebeld. Wat Lot al zegt alleen als je positief getest bent wordt je daarna nog gebeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog een aanvulling op mijn vorige bericht:

  Het is ook slim om voor Tobias al een Digid aan te vragen dan kun je zijn uitslag ook al zien. Ook handig voor als hij 12 wordt want dan kun je zijn facturen van de zorgverzekering niet meer inzien. Medisch privacy gaat al in vanaf 12 namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee, ga er achteraan! Ik heb voor mezelf al gezien dat ik geen Corona heb

   Verwijderen
  2. En tot zo ver de privacy ;-) Maar ik ben het eens hoor, over dat aanvragen van DigiD voor een jong kind. Als je facturen niet kunt inzien kun je ook niet nagaan of vergoedingen correct zijn. Onze zorgverzekering heeft de neiging bij vergoedingen dingen met elkaar te verrekenen. Als je dan alleen een bedrag ziet, kun je daar niks uit afleiden, heel onhandig.

   Verwijderen
 4. Ik word woensdag getest. Heb a-specifieke klachten maar voor de zekerheid toch een test. Mijn broer kreeg binnen 20 uur de uitslag, helaas voor hem positief. Die kan mij overigens niet hebben besmet want ik heb alleen telefonisch contact met hem gehad de afgelopen tijd. Hopelijk krijgen jullie snel bericht. Meelevende groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)