zondag 8 november 2020

Fiets gestolen

 Gister kwam ik erachter dat mijn fiets is gestolen! Wanneer dat precies is gebeurt weet ik helaas niet. Ik heb 2,5 week niet gefietst toen we in quarantaine waren en daarna was ik mijn fietssleutel kwijt, dus heb ik Sanders fiets gebruikt. Toen ik gister mijn fietssleutels terugvond, kwam ik er dus achter dat hij was gestolen.


Ik baal echt als een stekker dat iemand het lef heeft om de fiets zo bij ons voor de deur weg te halen. Ja, hij stond niet op de meest handige plek en ja, hij heeft 3 weken daar stilgestaan, maar dan alsnog: mensen horen gewoon van je spullen af te blijven, vind ik! maargoed, iemand anders vond dus duidelijk van niet. 


Ik ga nu niet direct een nieuwe fiets kopen; doordat ik lang ben heb ik een hoge framemaat nodig en een fiets uitzoeken is voor mij dus niet echt een kwestie van even op Marktplaats zoeken en een tweedehandsje kopen - naast dat ik sowieso nooit snap waarom mensen een goede fiets zouden verkopen, dus ik heb altijd het gevoel dat het doorgestoken kaart is. Vaak is het dus een dure aangelegenheid, omdat ik fietsen altijd nieuw koop. En daarom baal ik dus ook even als een stekker: ik had een heel fijne fiets, en nu niet meer.... Nu zal ik voorlopig Sanders fiets maar gebruiken. 


Sander vindt dat ik aangifte moet doen. Zelf heb ik daar dus absoluut geen zin in. Fietsen die gestolen worden is al heel lang een probleem in onze regio en heeft volgens mij geen enkele prioriteit bij de politie, dus waarom zou ik de moeite nog doen? 

8 opmerkingen:

 1. Soms kun je online aangifte doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja... goed voor de statistieken. En als je je eigen fiets "ergens" spot moet je ook aangifte gedaan hebben, anders kun je hem niet eens claimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wel doen als je alle gegevens hebt. Er is wel een kans dat je hem terug krijgt en die is dan zonder om voorbij te laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sowieso melding doen bij de politie. Jouw fiets heeft een framenummer en als je dat weet kun je gaan kijken bij de kijkdagen of jouw fiets erbij staat! Dan kun je je eigen fiets meenemen tegen de stallingskosten. Nog altijd goedkoper als een nieuwe fiets!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die fiets is allang de grens over joh, kans dat je hem terugkrijgt is nihil.

   Verwijderen
 5. Aangifte doen! Kan heel makkelijk online. Mijn gestolen fiets is na een half jaar terug gevonden en de heler is veroordeeld in de rechtbank. Ik heb zelfs een schadevergoeding ontvangen......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is misschien wat langer zoeken maar ook op MP zijn er fietsen met een grotere frame maat te vinden. Wij hebben voor onze dochter een zeer goede fiets gekocht in framemaat 61 (helaas ook eigenlijk alweer aan de kleine kant).
  En waarom mensen een fiets verkopen via MP? Bijvoorbeeld wegens aanschaf van een moederfiets of e-bike, vaak krijg je er niet zoveel voor als inruil en verkopen mensen hem liever particulier. Heb zelf echt al meerdere malen hele mooie fietsen via MP kunnen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn dochter deed aangifte......en opeens maanden later was er telefoon van de politie,ze hadden een man aangehouden die er op reed. En fiets was terug. Maar uiteindelijk ook nog schade vergoeding gehad van .....dat weet ik niet meer. Maar was dus geluk hebben. Dus je weet maar nooit.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)