maandag 30 november 2020

Ik zag een vlogger aan het werk

 Afgelopen zaterdag was ik met Tobias in een binnenspeeltuin. Het was er mega rustig, want er mochten maar 30 mensen binnen (kinderen + volwassenen). Omdat het horeca-gedeelte dicht was zaten alle ouders en begeleiders op hun eigen plek; vandaar dat het dus extra opviel dat er 1 man rondliep met een video-camera. 


Ik heb altijd wel leuk contact met de eigenaar van de binnenspeeltuin, dus ik vroeg hem: goh, zijn jullie bezig met het maken van een promo-filmpje misschien? maar nee, het bleek een vlogger te zijn. Althans, de man die aan het filmen was, was de vader en hij deed dus het filmwerk voor zijn dochter, van wie de vlog was. 


Ik vond het opzich wel interessant om zo vanaf de zijlijn een beetje te bekijken. De vader liep de hele tijd druk heen en weer, en mocht als enige volwassene heel even mee het speelgedeelte in om wat betere filmpjes te maken. Hij had het er in elk geval best wel druk mee en pakte het volgens mij behoorlijk professioneel aan - zo zag het er in elk geval uit van de buitenkant. 


Als ik zo'n vlogger aan het werk zie moet ik toch stiekem altijd denken aan de documentaire mijn dochter de vlogger. Deze documentaire vind ik echt een aanrader. Het geeft een goed beeld van hoe het er in dat wereldje aan toegaat. Maar ik vond het soms ook wel shocking, om eerlijk te zijn. Ik vroeg me tijdens het kijken regelmatig af of het vloggen nou echt de grote droom van die kinderen is, of dat het toch vooral een manier voor de ouders is om veel geld te verdienen via zo'n vlog. Overigens niks mis mee, hoor, maar het moet wel leuk blijven voor kind en ouder, en als er geld bij komt kijken kan het wellicht lastiger zijn om dat helder te blijven zien?


Zelf zou ik het echt niet zien zitten om elke dag bezig te zijn met zo'n vlog. Want naast het filmen moet je ook nog monteren, reacties bijhouden enzovoort. Ik denk dat ik het al snel zat zou zijn... En anders Tobias wel. Waarschijnlijk zouden wij het hooguit een half jaar volhouden. En bij vlogs is het toch al snel: uit het oog is uit het hart bij de volgers, dus je moet wel regelmatig iets posten. Met bloggen heb ik het idee dat dit minder speelt, en dit past ook meer bij mij. 


Kijken jullie wel eens vlogs? 10 opmerkingen:

 1. Nee niet meer. Ik heb er wel eens een paar bekeken en vond het vooral saai bv een opsomming van aankopen bij de action. e n een over ogen opmaken, was voor mij ookveel te veel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, dat zou ik ook saai vinden! Ik heb het geduld niet om een kwartier te kijken naar iemand die zijn ogen opmaakt. Dan denk ik al snel: had gewoon opgeschreven hoe ik het moet doen, dan kan ik het in 1 minuut lezen

   Verwijderen
 2. Wij maken als 60-ers zelf een vlog over onze camperreizen. En ja dat is veel werk, maar ook erg leuk om te doen. En nee we verdienen er niets mee. Het begon ooit voor familie en vrienden om te laten zien waar we met onze camper zoal zijn maar we hebben nu bijna 10.000 volgers. Wij zijn op You tube te zien onder: Camper TV

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tieners kijken hier naar vloggers die gamen. Vraag me niet wat daar leuk aan is...
  Dochter van 7 kijkt alleen de Zoete Zusjes. Mierzoet, maar meestal gaat ze daarna braaf iets knutselen of tekenen, net als in de vlog. Dus dan stimuleert het creativiteit en vind ik het goed.
  Ik zou er zelf nooit aan beginnen, vloggen over mijn kind!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tobias kijkt ook naar game vloggers. Toen hij zijn switch kreeg wist hij al direct hoe alles werkte doordat hij al wat dingen op Youtube had gezien. Best grappig! Maar wat ik zelf vroeger had, die voldoening als je toevallig een geheim level ontdekte, dat ontbreekt wel een beetje nu. Maar soms is het ook handig; wij hadden een puzzeltje waar we maar niet uitkwamen en als je die puzzel niet deed kwam je niet verder. Toen kwam een vlog over die game goed van pas ;)

   Verwijderen
 4. Ik kijk nooit filmpjes, lees liever blogs. Filmpjes/vlogs moet je kijken in hun tempo, lezen kan in je eigen tempo (snel dus). Ik vind het vaak ook heel overbodig om daar dan beeld bij te hebben.

  Kortom: ik ben van een andere generatie geloof ik :)
  Groet, de veertigjarige

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nou ik weet het niet hoor... Ik sta er namelijk net zo in. Of het moet echt over een heel interessant onderwerp gaan, dan stoort het me niet zo.

   Verwijderen
 5. Ik houd ook niet zo van filmpjes. Ik vind het ook echt irritant dat nieuws sites nu filmpjes en podcasts doen, en dan dus datzelfde onderwerp niet meer uitgeschreven behandelen. Ik ga dat echt niet luisteren/kijken. Wil gewoon tekst! haha. Ben nog geen veertig, dus ik weet niet of het daaraan ligt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, ik vind ze vreselijk. Het ergste is als een blogger vlogs plaatst...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)