zaterdag 21 november 2020

Zelf repareren

Wat leven we toch in een bijzondere tijd waar je zoveel informatie op internet kan vinden, bijvoorbeeld filmpjes hoe je apparaten zelf kunt repareren. Sander vond gister een Dyson stofzuiger bij het afval. Waarschijnlijk weggegooid omdat het snoer is afgebroken; wellicht mankeert er nog meer aan, dat weten we nog niet. Hij besloot hem mee naar huis te nemen om te kijken of hij hem nog aan de praat kan krijgen door het snoer te vervangen. 


Via youtube heeft hij allerlei filmpjes gevonden over hoe je de stofzuiger uit elkaar kunt halen, hoe je het snoer kunt vervangen en het oprol-mechanisme weer werkend kan krijgen. Hartstikke handig, en het scheelt weer enorm in hoe vaak je apparaten weg moet gooien omdat ze buiten de garantie zijn, als je tenminste even de moeite wilt nemen om er tijd en energie in te steken om het te repareren. 


We zijn dus benieuwd of het nog gaat lukken om de stofzuiger weer aan de praat te krijgen. Zo niet, dan is het in elk geval wel leerzaam om eens geprobeerd te hebben. Toevallig is het ook nog eens exact het model dat wij al hebben, maar het zou best handig zijn om er twee te hebben: eentje voor boven en een voor beneden. Dus ik wacht het maar even af  ;) 

4 opmerkingen:

 1. Mijn wederhelft heeft gisteren een badkamerlamp waarvan de tl-buis kapot was gerepareerd. Vlg de installatie voorschriften kon de lamp niet vervangen worden. Nou dat moet je niet tegen mijn man zeggen. Hij heeft hem netjes open weten te krijgen, nieuwe lamp gekocht en weer netjes in elkaar gemonteerd. Kosten 9 euro voor de lamp, uitgespaard 70 euro voor een nieuw armatuur,(zou 79.95 kosten) maar vooral iets niet weg hoeven gooien, dat vind ik nog wel zo belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook zo'n handig exemplaar. Hij bewaart ook oude dingen om later van 2 weer een te kunnen maken. Op zich allemaal handig en fijn maar waar laat je al die reservespullen, dat is wel lastig en hij heeft al zoveel ruimte overal in beslag.

   Verwijderen
  2. Dat lijkt me inderdaad wel lastig, Lot. Je moet er ook wel de ruimte voor hebben inderdaad. Wij wonen niet superklein,maar hebben nou ook weer niet de ruimte om van alles de onderdelen te bewaren ;)

   Verwijderen
  3. In dit geval had hij geen extra dingen nodig behalve een nieuwe lamp. Het ging er meer om dat hij eigenlijk niet open zou kunnen wat hem toch gelukt is en belangrijker ook weer dicht zonder dat er iets kapot was gegaan. Maar idd mijn man is ook nogal bewaarderig maar gelukkig is hij de laatste tijd flink aan het sorteren en vooral opruimen in de zin van weg doen. Wij zijn al op leeftijd en ik moet er niet aan denken dat we onverwachts uit ons huis zouden moeten maar hij heeft het licht gezien nu en ik moet leren vooral niet aan te dringen. ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...