woensdag 23 december 2020

De kerststemming ontbreekt

 Ik had gehoopt dat het nog wel zou komen, maar nu de kerstdagen zo vlak voor de deur staan merk ik dat het er nog steeds niet is: mijn kerststemming. Normaal gesproken sta ik eind november al te trappelen om de kerstversieringen op te gaan hangen, maar dit jaar heb ik pas de tweede week van december de kerstboom versierd. Kerstliedjes doen me niet zoveel. En ook andere dingen die ik normaal gesproken onwijs leuk vind aan deze tijd van het jaar kunnen me niet boeien.


Komt dat dan allemaal door de hele corona-situatie? Eerlijk gezegd denk ik het niet. Vorig jaar zaten wij persoonlijk in een veel vervelender situatie dan dit jaar, en zelfs toen kon ik nog wel plezier hebben in de kerst. Waar het dan wel aan ligt? Geen idee! Ik heb wel een beetje de neiging om dit soort dingen dan te gaan overdenken en het daarmee eigenlijk erger te maken dan het is. Niet elke kerst kun je er evenveel zin in hebben, denk ik. Volgend jaar misschien weer beter - ook kerstdagen kunnen mindere dagen zijn, blijkbaar.  


Soms helpt het gewoon het beste om te accepteren dat iets er even niet is. Wat dat betreft is 2020 een leerzaam jaar geweest voor mij. Ik ben nogal een control freak, maar dit jaar is het me toch regelmatig gelukt om de controle wat meer los te laten - soms ook wel omdat het gewoon echt niet anders kon. En ik ben er uiteindelijk niets slechter van geworden! 


Ik hoop dat jullie ondanks alles wél enigszins in de kerststemming zijn en wens iedereen heel fijne dagen. 💚

2 opmerkingen:

  1. Goed van je dat je het zo kan relativeren , ik hoop dat je het goed hebt met man en zoon x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben te moe voor al dat gedoe. Ik wil gewoon mijn werk de boom in laten gaan,de deurbel afzetten, de telefoon uit en slapen. Slapen tot het voorjaar losbarst, de zon weer schijnt en verwarmt.
    Ik heb niets met al dat vreten, al die rommel.. en dit jaar ook niet met de lichtjes en de kaarsen, het groen en de wensen

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)