dinsdag 12 januari 2021

Pincode vergeten!

Omdat we 2 zegelboekjes van Albert Heijn hadden ingeleverd had ik 100 euro cash liggen. Meestal kan ik die wel aan mijn ouders geven en dan maken zij 100 euro over naar mijn rekening, maar nu met de corona pint mijn moeder ook geen huishoudgeld meer, omdat alle boodschappen worden bezorgt. Dus als ik geld op mijn eigen rekening wil storten, moet ik even naar de bank toe.

Gister heb ik dus geprobeerd dit geld op mijn eigen rekening te storten. Maar toen ik bij de bank aankwam, bleek de pincode die ik in mijn hoofd had niet te kloppen. In eerste instantie tikte ik de pincode van Sander in. Daarna heb ik nog 2 pogingen gedaan met wat ik dacht dat mijn pincode was, en toen was mijn pasje geblokkeerd! 

Als je mij 2 jaar geleden had vertelt dat ik mijn pincode zou vergeten, dan zou ik je hebben uitgelachen! Maar doordat ik hem al 9 maanden niet heb gebruikt, is het toch gebeurt. Ik maak nu zo vaak gebruik van Apple pay of contactloos pinnen, dat ik mijn pincode nooit meer gebruik. Vanwege de corona is dit natuurlijk ook nog eens minder geworden: er zijn maatregels getroffen zodat mensen zo min mogelijk aan het pin-apparaat hoeven te zitten, om verspreiding via de toetsen te voorkomen. 

En wat nu dan? De bankmedewerkster heeft een nieuwe pinpas en pincode voor me aangevraagd. Ik ben benieuwd of het me dan wel lukt om hem te onthouden, voor die ene keer per twee maanden dat ik geld ga storten! In elk geval ben ik er de volgende keer wel beter op bedacht om van tevoren even te kijken wat de pincode ook alweer was!

Wanneer was voor jullie de laatste keer dat je jouw pincode hebt moeten gebruiken? 

10 opmerkingen:

  1. Hoi, even een tip. Controleer even of er geen kosten in rekening worden gebracht voor contant geld storten. Dat doen namelijk steeds meer banken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip. Ik had het bij de bank nagevraagd en die zeiden dat er geen kosten waren, maar ik heb het even opgezocht en nu blijkt dat het toch 2 euro per storting kost. Nu ben ik dus blij dat het gister niet is gelukt!! Ik vind wel een andere manier om het geld op mijn rekening te krijgen...

      Verwijderen
  2. Ik gebruik nog vrij regelmatig mijn pincode. Betaal wel contactloos maar met de boodschappen kom ik soms uit boven de EUR 50 of als controle. Ik doe 3x per week boodschappen maar soms ook tanken of naar drogist. Ik heb mijn pincode staan in een wachtwoorden kluis. Voor de wachtwoorden hebben we een systeempje met een zin die ik makkelijk kan onthouden en aanpassen naar de inlog.
    Daarvoor had ik het in mijn mobiel staan omgevormd naar een telefoonnummer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daar zeg je me wat. Het is inderdaad steeds minder vaak nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gedoe dan, hè. Ik kwam laatst een betaalautomaatje tegen die de cijfers steeds door elkaar gooit, zodat je daarna niet dmv vingerafdrukken kunt zien welke cijfers het betrof.
    Ik stond even raar te kijken, je bent zo gewend aan een bepaalde volgorde en plek om te typen, dat ik in verwarring was. Het kwam gelukkig goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik gebruik mijn ene pincode zeer regelmatig bij internet-bankieren... (paar keer per week). En de andere bankpas heb ik al zo lang, dat de vingerbewegingen nog steeds op de automatische piloot gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik moet bij contactloos toch geregeld mijn pincode invoeren. Gewoon als bevestiging krijg ik te horen. Vind het wel fijn want gebruik anders ook te weinig de pin

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bij mij gaat contactloos tot 50 euro totaal en dan pincode invoeren..
    En aangezien er hier niet wordt bezorgd.. en een pickuppoint 30 minuten rijden is.. sta ik elke week in een supermarkt. De ene week in de Lidl, de andere week in de Aldi, dan weer in de plus of de ah.

    De pincode staat in een foto van een Sudoku in mijn telefoon opgeslagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi, hier ook in mijn telefoon de pincode versleuteld ergens opgeslagen nadat ik m ook al bijna een keer vergeten was. Ik spaar zegels van de Coop en als het boekje vol is laat ik die sinds kort omwisselen voor een cadeaukaart van de Coop. Ik ga er toch boodschappen halen, dus gebruik ik dat bedrag in mijn boodschappen budget en dan heb ik ook geen cash in huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mij ook overkomen hoor door maanden lang contactloos en toen wist ik de pincode niet meer de pincode van onze gezamenlijke rekening. Heb er nog wels een moeite mee masr gelukkig kon ik nog steeds op.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)