zondag 24 januari 2021

Wat een stilte

Gister ging de avondklok in. Dat was hier duidelijk te merken. Het was enorm stil op straat. Wij wonen naast een fietspad en op ongeveer 1 kilometer van de snelweg en het was heel duidelijk te merken dat er minder verkeer op de weg was. Normaal gesproken horen we altijd het geruis van de snelweg op de achtergrond, maar dat was nu helemaal niet het geval. Het was af en toe echt doodstil. Best een rare gewaarwording; ik val al mijn hele leven in slaap met het geluid van de snelweg op de achtergrond, behalve natuurlijk als we op vakantie zijn. Dus het was echt heel vreemd dat het zo stil was. 

Hebben jullie ook gemerkt dat het stiller was door de avondklok? 

8 opmerkingen:

  1. Heerlijk was het.
    Ook geen bussen en scooters.

    Groeten
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier protest.. maar dan wel coronaproof.
    Elk kwartier schoot er ergens iemand op zijn erf een melkbus met carbid..
    Hier betekent om 21 uur binnen dat je om 2015 weg moet zijn bij de supermarkt. En als je kind pas om 2000 uur slaapt kun je dus niet in de avond je boodschap doen. Dan moet je dus op zaterdag als je over de hoofden kunt lopen.
    Die avondklok is hier echt heel lastig. Zeker in combinatie met werk, dreumes, geen oppas en lange reistijden naar alles.

    En aangezien het deel dat juist met de avondklok thuis zou moeten blijven nu gewoon uit logeren gaat.. ik denk dat een avondklok vanaf 22 uur beter zou zijn. En eigenlijk is het hier sowieso nonsens. Om het halfuur iemand tegenkomen als je een rondje wandelt /hardloopt in de avond... Is binnenblijven eigenlijk ongezonder want frisse lucht, beweging en geen eten, bank en tv.

    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat van die supermarkten zei ik ook tegen Sander: alle supermarkten hebben de openingstijden verruimd om de drukte te spreiden, en door die avondklok schiet dat natuurlijk niet meer op.

      Verwijderen
    2. Waar laat je zo'n dreumes dan als ie om 20u slaapt en je nog naar de suup gaat?

      Alternatief zou nog kunnen zijn dat de dreumes om 1930 even mee gaat als het een noodzakelijk boodschapje is? Of even 's morgens vroeg? Meest mensen werken niet van 8 tot 20. Gewoontes aanpassen is noodzakelijk.

      Suuz (adoxography.nl)

      Verwijderen
    3. In bed. En mijn man maakt dan nog werkuren op zolder naast de babyfoon.
      Ik sta meestal om 4 uur in de ochtend met diezelfde dreumes de dag te verwensen. Mijn man en ik werken 100 uur in een week. Hebben geen oppas. Kind mag niet naar de noodopvang. Met kind worden we nog net niet doodgekeken in een winkel. Maar er zijn minstens 50 mensen niet te beroerd hun mondkapjes af te trekken, op een halve meter gaan staan schreeuwen dat je allen moet komen.
      En s ochtends vroeg werkt de een en de ander heeft de dreumes..

      Verwijderen
  3. Dat zal een rare ervaring zijn als je altijd gewend bent aan ruis. Bij ons is het al vrij stil, hier veranderde niet zoveel. Is het wel een beetje rustig gebleven in jouw omgeving? Of ging het erg los?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, in mijn omgeving niks gemerkt van rellen. Ik vind het zó bizar allemaal!

      Verwijderen
  4. Hier op het Achterhoekse platteland kon ik het verschil niet merken.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)