zondag 20 juni 2021

Voor een prikkie

 Vandaag heb ik mijn eerste vaccinatie gekregen. Ik heb het Pfizer vaccin gehad. Ik vond de prik zelf echt enorm meevallen; de griepprik die ik vorig jaar kreeg was een heel stuk pijnlijker. Nu de komende dagen maar even afwachten hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen qua eventuele bijwerkingen. 


Pijn in mijn arm had ik toch al. Een paar weken geleden ben ik iets te enthousiast begonnen met de ring-fit en daardoor heb ik nu een pees-ontsteking. 😂 Helaas schijn ik heel gevoelige pezen te hebben; een paar keer een verkeerde beweging maken en het is alweer geïrriteerd of ontstoken. In het verleden ook al regelmatig peesklachten gehad. Het voelt wel wat als vaccinatiepijn vind ik zelf. 


Hoe dan ook: blij dat de eerste prik erin zit! Het is voor een goed doel 💚 


Ik ben benieuwd hoe jullie de prik hebben ervaren? Sander had wel wat last van stijve gewrichten na afloop. Hij heeft, net als ik, Pfizer gekregen. 

6 opmerkingen:

 1. Bij mij zit de tweede er al sinds begin juni in. Eerste had ik 24 uur zeer pijnlijke plek 10 cm rond, tweede ook die plek en iets meer rondom, maar meer niet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg mijn prikken al in januari, ook Pfizer. Geen klachten na de eerste prik en wat vage buikpijn en vermoeidheid zo’n 16u na de tweede prik. Dat duurde maar een paar uurtjes gelukkig :) Ik was 9 weken zwanger, inmiddels aan de laatste loodjes.
  (Ik woon niet in NL)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kreeg de eerste prik in mei. Mijn arm werd wat stijf en gevoelig en ik was een paar dagen wat moe. De tweede prik kreeg ik in juni en ook toen ging mijn arm wat zeer doen. Ik was niet moe, sterker nog het was net of ik meer energie had. Toeval waarschijnlijk. Ik kreeg ook Pfizer.
  Een goede vriend van ons kreeg het Janssen vaccin en hij was er aantal dagen goed ziek van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb Moderna laatst gekregen. Beetje stijf en na een week ineens een rode plek van 10x10cm die heel warm was. Verder geen klachten.
  Volgende week nummer 2.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen ervaring mee. Geen prik gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond de Pfizer prik ook enorm meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)