dinsdag 26 juli 2022

Yuki overleden

Het valt me heel zwaar om dit bericht te moeten schrijven. Yuki is er niet meer. 😭


Wij waren net bezig om onze bagage terug in de auto te stoppen om terug naar huis te gaan na een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk toen we een telefoontje kregen van een buurt-vriend, dat Yuki was aangereden en ook direct was overleden. Per toeval was ze herkent door een buurtgenoot die ook bevriend is met hen en had daarom contact met ze opgenomen. Hierdoor wisten wij het nare nieuws dus al voordat de dierenambulance ter plekke was om haar chip uit te lezen. 


Toen ik het nieuws hoorde brak mijn hart direct in duizend stukjes. Het is al vanaf het begin af aan mijn grote angst geweest dat zoiets zou gebeuren, maar Yuki was gewoon geen kat die gelukkig werd van binnen zijn, ze had haar buitentijd enorm nodig. Vandaar dat we ook twee maanden geleden een kattenluikje hebben genomen, zodat ze zelf kan kiezen wanneer ze naar buiten gaat. Lekker rollen over de warme tegels, spelen met andere katten en langsgaan bij al haar adresjes voor aandacht waren haar grote hobby's. Iedereen in de buurt kende haar ook, dat lieve aanhankelijke witte katje met een rood staartje viel wel op!


Omdat wij op vakantie waren en er dus niet direct bij konden zijn, hebben onze vrienden aangeboden om Yuki tijdelijk in hun vriezer neer te leggen, Ergens is dat een heel luguber idee, maar het heeft ons wel de mogelijkheid gegeven om alsnog afscheid te nemen en haar zelf naar het dieren-crematorium te brengen. Anders zou ze door de dierenambulance zijn meegenomen en hadden we dit waarschijnlijk niet kunnen doen. We zijn dus enorm dankbaar voor de actie van onze lieve vrienden. 


We missen Yuki ontzettend. We hebben haar op de dag af exact 2 jaar in ons leven mogen hebben. Veel te kort. 💔  Een dier verliezen is altijd al verschrikkelijk, maar op deze manier vind ik heel erg lastig om een plekje te geven. 9 opmerkingen:

 1. Gecondoleerd en heel erg veel sterkte! Wat zal dat leeg aanvoelen thuis...
  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat een ontzettend naar bericht . En dat het dan gebeurd als je op vakantie bent . Wat lief van de buren dat jullie nog wel afscheid konden nemen van Yuki.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg voor jullie! Sterkte. Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gecondoleerd, een maatje moeten gaan missen is nooit leuk maar zo onverwacht en als je dan ook nog niet in de buurt bent al helemaal niet.
  Wat een lieve vrienden die er voor zorgen dat jullie toch afscheid kunnen nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat afschuwelijk! Gecondoleerd. Ik weet wel een beetje hoe je je voelt. Deze maand twee jaar geleden verloren we ons Madammeke, onze dameskat, die ook maar twee jaar heeft geleefd. Ook zij was door een auto aangereden. Ik heb uren gehuild. Veel sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterkte mer het verlies.
  Helaas hebben wij dit zelf ook meegemaakt met onze hond. Ze zat bij vrienden in de kennel en is achteraf gestorven omdat ze ons miste. Wij zaten alleen nog een week op Cuba. Ze hebben haar naar het crematorium gebracht en hebben dus geen afscheid kunnen nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vreselijk...wat een verdriet.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...