dinsdag 30 mei 2023

Vakantiegeld

 Voor het pinksterweekend kregen we (net als veel anderen) vakantiegeld. Dit jaar was het een hoger bedrag dan we verwachtten, dus dat is altijd mooi. 


Waar gaat ons vakantiegeld naartoe

 • Een gedeelte van het vakantiegeld gaat bij ons op aan de vakantie. In Duitsland hebben we veel met de creditcard betaald en dat wordt op 9 juni afgeschreven.
 • We hebben een grotere krabpaal gekocht voor Mellow. Dit was hard nodig, want de vorige krabpaal werd een beetje te krap voor onze grote dame. 
 • De rest van het geld laten we voorlopig op de spaarrekening staan 


Kreeg jij deze maand ook vakantiegeld? En waar gaat het bij jullie naartoe? 

7 opmerkingen:

 1. Hier is t vakantiegeld ook gestort. We hebben onze jaarplek al betaald en dus ging t op de spaarrekening. Op dit moment is man af en toe een dag vrij omdat er simpelweg geen werk is dus is t afwachten wat dit met het salaris eind van de maand gaat doen. Hij mist die dagen ook t overwerk en de overnachting. We klagen niet hoor, maar genieten juist van de tijd die we samen hebben😜

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, maar helaas minder dan vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook vakantiegeld idd. Geen idee waar het aan op zal gaan het gaat op de grote hoop van de spaarrekening.
  Ik heb ook nog geen idee wanneer ik vakantie ga nemen of waar ik heen ga. Er zijn te veel mogelijkheden om heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een gedeelte richting de extra hypotheekaflossing, een gedeelte richting het geld voor een nieuwe TV (moet ik nog kopen) en een gedeelte weggezet voor de vakantie (rondom huis) zodat ik lekker uit eten kan gaan of ergens naar toe waar er entree wordt gevraagd. Consumindersingle.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas gaat een goed deel bij ons naar de belastingdienst, toeslagen om precies te zijn. Bij verandering van inkomen had ik nog een proefberekening gemaakt (afgelopen december) en de conclusie leek dat de toeslag omlaag zou gaan maar er wel iets van toeslag zou blijven. Schijnbaar niet, of eigenlijk ging het wel omlaag maar ook dat moeten we nu terugbetalen. 'Even' voor 2 personen een halfjaar terugbetalen... Gelukkig kan ik dat (als het vakantiegeld er niet was dan wel van de buffer..feitelijk lood om oud ijzer), maar ik begrijp ineens heel goed hoe mensen precies in de problemen komen door die toeslagen. Die proefberekening sloeg dus nergens op, schijnzekerheid... Zo kennen we de overheid weer :(

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk voor jullie kat dat ze ook profijt heeft van het vakantiegeld : )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij ons ook grotendeels op de spaarrekening. We gaan medio augustus verhuizen naar een groot monumentaal huis, dus we hebben genoeg te investeren :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)