donderdag 23 mei 2024

Wandeling over de hofbogen

Dinsdag heb ik samen met mijn vader een wandeling gemaakt over het dak van de hofbogen van Rotterdam. Het event heet 'Bovenop de hofbogen'. 


De hofbogen zijn overblijfselen van een oude spoorlijn die door Rotterdam heeft gelopen. Momenteel bevinden zich veel winkeltjes in de bogen waaruit deze bovengrondse spoorlijn bestaat. De gemeente is bezig met het vergroenen van de bovenkant van deze hofbogen, dus het gedeelte waar vroeger de trein op reed. De bedoeling is dat hier een groot, langgerekt park komt. Dit park kun je straks via verschillende opgangen bereiken. Een klein gedeelte was al klaargemaakt en daar kon je als je deze wandeling deed een exclusief kijkje nemen. 


Onderweg kwamen we ook nog deze mooie schildering tegen:Het was een interessante wandeling en ik ben erg benieuwd hoe het zal worden als het park eenmaal helemaal klaar is. Ik hoop dat het erg mooi gaat worden en dat veel Rotterdammers er van mogen gaan genieten. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)