woensdag 31 juli 2024

Afvallen update 16

Resultaat

Omdat het vakantie is heb ik besloten om het een klein beetje meer los te laten en niet te richten op afvallen, maar op zoveel mogelijk gelijk blijven qua gewicht, om na de vakantie er weer vol voor te gaan. 

De eerste week was ik 0,3 kilo aangekomen. De tweede week 1 kilo aangekomen .Ik denk dat dit deels door mijn eetpatroon komt, maar ook deels door de warmth. Ik hou bij warm weer namelijk al snel veel vocht vast. Daarnaast is het ook een stressvolle periode. 

Eten

Qua eten ging het deze weken niet zo goed. Ik nam me elke dag voor om die dag weer beter op te gaan letten, maar vind het heel lastig in de vakantie. IJsjes, pannenkoeken, nog meer ijsjes.... Ik probeerde het bij 1 afwijkende maaltijd per dag te houden en de rest van de dag wel normaal te eten, maar ik was gewoon flink uit mijn ritme de afgelopen weken. Ook heb ik regelmatig maaltijden van Project Gezond gegeten. Toch mocht het niet baten - al denk ik dat een groot gedeelte van wat ik ben aangekomen toch ook wel vocht is; we zullen het zien als het warme weer voorbij is!

Bewegen

De eerste week zette ik gemiddeld 3.540 stappen per dag. Een aantal dagen heb ik heel weinig gelopen, omdat ik het te warm vond. Wel heb ik een paar keer met Tobias stukjes gefietst. 

De tweede week zette ik 6.700 stappen per dag. 

Stress

Helaas zitten we in een vrij stressvolle periode waar ik verder niet zoveel over kwijt kan.  Dit zal vast ook niet echt helpen. 


Als iemand toevallig tips heeft om beter om te gaan met stress dan hoor ik het graag 😅

2 opmerkingen:

  1. Gesprekje met mijn oom aan aantal jaar geleden:
    oom: 'Dus je maakt je zorgen?'
    ik: 'Ja'
    oom: 'En helpt het?'
    ik: 'Nee'
    oom: 'Nou, hou daar dan mee op!'

    Ik weet het, hier heb je niks aan, maar een keer lachen ontspant ook.
    Helaas heb ik ook meer dan voldoende ervaring met stress in mijn leven. De gouden tip zou ik ook wel kunnen gebruiken. Want dooddoeners als 'je moet meer ontspannen' zijn toch echt makkelijker gezegd dan gedaan.

    Sterkte!

    Groetjes Lily

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vakantie is voor veel mensen ontregelend volgens mij, en dat geldt dan ook voor voedingsgewoontes.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)