maandag 26 augustus 2024

De laatste eerste schooldag op de basisschool

 Daar ging ie dan vanochtend, met zijn nieuwe tas, voor de laatste keer een eerste dag op de basisschool. Hoe dan?! De jaren zijn echt zo snel gegaan! Het voelt net alsof het vorig jaar was dat we hand in hand daar voor het eerst het schoolplein op kwamen.


Het eerste jaar vond ik het best spannend, zou Tobias het wel naar zijn zin gaan krijgen op school? Maar in de loop van de jaren groeit het vertrouwen daarin steeds meer en inmiddels heb ik er het volste vertrouwen in dat hij weer een leuk schooljaar tegemoet gaat. 


7 opmerkingen:

  1. Hier ook de laatste eerste schooldag van de basischool met nieuwe rugzak. Wat heeft Tobias een leuke gevonden. Groet Elsbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi formaatje, hier bleek de nieuwe rugzak vanmorgen net iets hoger / breder dan de oude. Heel handig want nu past er een kleine map in zoals nu het rapport

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij ons vandaag de eerste schooldag in groep 3. Ik ben heel benieuwd hoe onze niet-meer-kleuter-zoon dat gaat vinden. Dit jaar alleen nieuwe gymschoenen, i.v.m. een flinke groeispurt :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is heel spannend! Veel succes in groep 3. Dat gaat zo snel, binnen no time kennen ze alle letters en dan worden ze opeens zó wijs!

      Verwijderen
    2. Leuk, leren lezen en schrijven en rekenenm. Geen geen kleuter meer, weer een nieuwe fase voor jullie maar ook voor het kind die zich daar ook steeds meer van bewust wordt op deze leeftijd.

      Verwijderen
  4. Zo leuk om te lezen, ik kan me er alles bij voorstellen. Ik had mijn eerste schooldag en heb dan altijd een beetje slecht geslapen en vind het weer spannend. Volgende week ontvang ik de eerste jaars mbo-ers, die doen natuurlijk stoer, maar ondertussen.... leeftijd maakt echt niet uit voor de 'eerste dag' ervaring, die blijft gewoon spannend!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)