vrijdag 30 augustus 2024

Mellow naar de dierenarts

 Afgelopen woensdag viel ons opeens een wondje op Mellows koppie op. Was ze ergens tegenaan gelopen? Had ze zichzelf gekrabbeld? Wat was er precies gebeurt? Kon ze het ons zelf maar vertellen, want nu was het maar raden wat er aan de hand was. Zelf dacht ik eerlijk gezegd gelijk aan hotspot, waarbij katten aan zo'n wondje blijven likken waardoor het geen kans heeft te genezen. 



Woensdag dus gelijk de dierenarts gebeld en die heeft de foto gezien en raadde aan om eerst even te proberen of het beter zou worden met honingzalf. Dit is een zalfje dat wondjes bij katten en honden ontsmet en verzorgd. Als het groter zou worden, dan moesten we snel aan de bel trekken. (Overigens is het best handig zag ik om zo'n zalfje in huis te hebben als je huisdieren hebt. De dierenarts vroeg er 15 euro voor terwijl het bij bol voor 10 te koop is!!) 


Eerst leek het wel goed te gaan, maar helaas vanochtend zagen we toch dat het een stuk groter is geworden en dat ze er ook dusdanig veel aan likt dat haar hele poot ook vochtig is van het likken (ze likt aan haar poot en gaat daarmee dan langs het wondje). Straks dus toch maar weer de dierenarts bellen. Gelukkig hebben we een dierenverzekering, dus de kosten zijn al vergoed.  

1 opmerking:

  1. Inderdaad fijn dat je een verzekering hebt dan, want dierenarts kosten lopen vaak snel op is mijn ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)