zaterdag 24 september 2011

de groene loper 010

Vandaag zijn Sander en ik naar een het evenement de 'Groene Loper 010' in Rotterdam geweest. Op dit evenement krijgen groene bedrijven en organisaties de kans om zichzelf aan 'het grote publiek'  te laten zien. Op die manier hoopt Rotterdam om van haar grijze imago af te komen en te bewijzen dat Rotterdam groener is dan je zou denken.

Sander en ik hebben een route van 10 kilometer gelopen door de wijk Zevenkamp. Onderweg zijn we een aantal interessante mensen tegengekomen. Allereerst kwamen we de Stadswandelaars tegen. Zij wandelen rond door de stad en maken foto's van de natuur die ze daar tegenkomen. Tijdens de Groene Loper lieten ze zien welke eetbare planten de stad rijk is. Sommige soorten die wij als onkruid zien, schijnen ontzettend gezond te zijn. Erg interessant!

Hierna kwamen we langs Centraal Wonen Zevenkamp. Hier hebben we gezellig een kopje thee gedronken en gekletst met een aantal bewoners. Ook heeft een van de omwonende mensen die ook op de koffie was ons haar moestuintje laten zien. Dit vonden we uiteraard ook erg leuk.

Vervolgens kwamen we nét toen we op het punt stonden om te verdwalen twee wandelaars met een ezeltje tegen. Zij waren van de Boerderij aan de Rotte, een boerderij uit 1750. De gemeente denkt eraan om deze boerderij te gaan verkopen aan een partij die de boerderij mogelijk wil gaan slopen. De huidige bewoners willen hier een stokje voor steken en gaan binnenkort een petitie aanbieden aan de gemeente.  We hopen dat ze voldoende handtekeningen kunnen verzamelen om deze boerderij te behouden.

We vonden het een erg geslaagde dag en hebben opnieuw ontdekt dat er een stuk meer enthousiaste, groen georiënteerde mensen in de buurt wonen dan we dachten. :)

1 opmerking:

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)