donderdag 24 november 2011

mijn eerste overstap?!

Ik beken: ik ben nog nooit van mijn leven overgestapt. Ja, natuurlijk wel overstappen van de ene trein naar de andere, maar nog nooit bij bedrijven.

Ik zit al vanaf mijn geboorte bij dezelfde bank. Nu is het sinds een jaartje of wat wel van naam verandert, maar dat maakt niet zoveel uit, het is nog steeds hetzelfde bedrijf. Ik weet dat ze geld investeren in onder andere wapenhandel, en dat vind ik een ontzettend kwalijke zaak. Maar overstappen?! Het is zoveel gedoe en ik ben bang dat ik dan problemen krijg met mijn geld. Bij mijn huidige bank weet ik precies hoe alles werkt en bij een andere bank moet ik weer vanalles gaan uitzoeken. Dat houdt me tegen.

Vanaf het eerste moment dat ik een zorgverzekering kreeg zit ik bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Ze zijn niet de goedkoopste, maar mijn ouders hadden het eerst afgesloten en ik heb dat gewoon zo overgenomen. Nu zie ik bij allerlei sites dat ik goedkoper uit kan zijn en zelfs een cadeautje krijg bij het overstappen. Ik heb hier zelfs een klacht over ingediend bij de maatschappij; waarom belonen ze vaste klanten nooit?! Ik heb zelfs 'gedreigd'  met overstappen, maar dat maakte geen indruk. Blijkbaar hebben ze het door dat ik niet durf. Want wat nou als ik opeens voor gekke verrassingen kom te staan na het overstappen?

Dan is er ook nog de energieleveranciers kwestie. Daarin durf ik ook écht niet aan om over te stappen! Ik hoor van zoveel ellende met geschatte meterstanden en torenhoge jaarnota’s vanwege te lage maandbedragen, dat ik maar liever bij het oude vertrouwde Eneco blijf, zoals mijn ouders dat ook al jaren doen.
Eigenlijk laat ik zo best veel geld liggen. Maar tegelijkertijd geeft het me ook wel rust, gewoon het oude vertrouwde. Geen administratieve rompslomp, geen gestreste telefoontjes met de klantenservice van de nieuwe bedrijven en geen onverwachte verrassingen.

Qua bankzaken zit ik er trouwens wél steeds serieuzer over na te denken. Sinds kort hebben Sander en ik samen een 'Costa Rica rekening', oftewel een rekening waar we regelmatig geld op storten voor een bijzondere reis in de toekomst, en dat bevalt eigenlijk prima. Wie weet stap ik wel helemaal over naar deze specifieke bank.... Als ik ooit de moed heb verzameld!

Zijn jullie echte overstappers, of houden jullie het ook liever bij het oude vertrouwde? O, en nog een leuke vraag: hebben jullie ooit spijt gehad van een overstap?? Of misschien juist wel spijt dat je het niet eerder hebt gedaan...? Al jullie ervaringen zijn van harte welkom!

7 opmerkingen:

 1. Ik heb mijn geld op verschillende rekeningen staan, maar heb onlangs één rekening gesloten en het geld op mijn spaarrekening bij een andere bank gezet. Ik vond dat eigenlijk geen gedoe. Ik was eerder trots en blij dat ik een beslissing had genomen waar ik me goed bij voelde, dat mijn geld weg was bij die ene bank.

  In mei ben ik ook van operator veranderd, naar Ello Mobile! Als ik het allergoedkoopst wil bellen, kan ik gerust een goedkopere operator zoeken (ik weet dat er goedkopere zijn), maar ik was dat commercieel gedoe zo beu. Nu ben ik blij dat ik bij Ello zit!

  Overstappen van leveranciers, banken, ... als je je niet prettig bij hun voelt, stap dan over naar één waar je je goed bij voelt! Dat doet deugd!
  Je hebt schrik voor die rompslomp met torenhoge rekeningen? Rompslomp: even doorbijten, maar dat kan je wel aan (eens dit voorbij is, zal je je goed voelen bij jouw beslissing om over te stappen). Torenhoge rekening? Ik denk dat je best op voorhand goed uitzoekt welk risico er is (misschien gaat het bij 90% van de gevallen gewoon heel vlot?) en eens informeert bij die leverancier.

  Je informeren, dat is iets wat je altijd kan doen. En soms, ook eens je hart volgen in plaats van je piekergedachten.

  Of zit ik er helemaal naast?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overstappen van bank valt op zich reuze mee, kijk 'ns op eerlijkebankwijzer.nl en met de overstapservice van de banken gaat alles bijna automatisch. Overstappen van ziektekostenverzekering heb 'k ook nog niet gedaan vanwege vakbondskorting enzo, maar je piekert toch ook niet als je overstapt van de ene naar de andere supermarkt? Niet teveel over nadenken misschien gewoon 'ns in 't diepe springen
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overstappen van energie (nar Greenchoice): supermakkelijk via internet, greenchoice regelt het met je huidige leverancier.

  Overstappen van bank (rabo naar triodos): invullen op internet, de papieren ondertekenen en terugsturen, een cent storten ter identificatie, papieren voor overstapservice (al je incasso's worden automatisch omgezet) ondertekenen: klaar.

  Overstappen van zorgverzekeraar: invullen via internet, nw. verzekering regelt het met de oude en je hebt nergens last van.

  Gewoon niet moeilijk over doen. Ze sluiten echt je energie niet af en als je bij het overstappen van de bank zekerheidshalve wat extra pinnen ofzo als je het eng vindt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij hebt ook echt hele leuke blog! Ik ga je terugvolgen.

  Ik wil heel graag overstappen van ING naar triodos of ASN, want ik vind het echt vreselijk waar ING allemaal investeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geld nu ook bij moneyou, maar heb ook nog steeds mijn vertrouwde Rabo rekening. Voor de huisverzekeringen zijn we overgestapt an interpolis naar fbto. Prima; betere dekking en €15/maand goedkoper. Zorg ben ik v CZ naar Anderzorg gegaan, ook veel goedkoper. Rest durf ik ook niet zo goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zijn 2 jaar geleden overgestapt (thuis) naar Greenchoice.
  Perfecte service, gaat nog steeds goed.
  Ook vorig jaar van bank gewisseld en van zorgverzekering (van Rabo naar ASN en van Unive naar Anderzorg) gaat beide super.

  Maar vorig jaar (op het werk) naar Nederlandse Energie Maatschappij gegaan: Een en al ellende.
  Wij moeten geld van hen krijgen en toch worden we steeds gedreigd... Echte oplichters, kan het niet anders noemen.
  Ik heb het ook doorgegeven aan Radar. Kun je nagaan.

  Dus: je moet maar net geluk hebben.
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij overdenken energie (maar dat blijft bij denken), we willen een andere internet provider (ook dit blijft bij denken) en we gaan langzaamaan naar Triodos, ik heb er al een rekening, maar mijn hoofdbetaalrekening is nog bij ING, daar staat ook nog spaargeld, mochten we dit nodig hebben voor de verbouwing (eigenlijk niet of, maar wanneer...) Dan heffen we meteen die rekening op en gaan we naar triodos.
  Ik vind het wat bankzaken betreft wel lastig, je moet zoveel bedrijven inlichten.. Je werkgever, belasting, sporten, verzekeringen enz... Zoveel gedoe!!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)