zondag 4 maart 2012

dat worden dure lente-cupcakes!!

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik helemaal gek van mooie taarten. Het hoogtepunt van elke trouwerij is voor mij het aansnijden (en opeten!) van de bruidstaart. En de grootste teleurstelling is wanneer mensen geen bruidstaart maar vlaaien of ander gebak hebben. Een trouwerij is voor mij dus niet compleet zonder een mooie taart.

Omdat ik volgend jaar ga trouwen kijk ik de laatste tijd regelmatig op websites van taartenbakkers. Er ging een wereld voor me open. Ik wist niet dat er zoveel hobbyisten zijn die zúlke mooie taarten kunnen maken! Dat wil ik ook! Daarom heb ik het idee opgevat om eens te proberen zelf een bruidstaart te gaan maken. Natuurlijk niet direct, want ik heb geen enkele ervaring met marsepein en fondant... Maar na een paar keer oefenen durf ik het wel aan (denk ik) om wat moeilijker projecten te gaan doen.

Om mezelf technieken eigen te maken had ik woensdag al een boekje besteld over het versieren van taarten en cupcakes. Bij het doorbladeren begon ik helemaal te kwijlen van alle mooie creaties die hierin staan. Wat zijn mensen toch creatief en knap dat ze zulke mooie dingen kunnen maken! Dat wil ik ook! Dus heb ik nu gekozen om maar te beginnen met lente-cupcakes. Dit is dan ook direct voor het doel 12 taarten bakken.

zoiets moet het worden... Bron


Ik ben bij meerdere winkels langsgeweest om me eerst te orienteren op de prijzen. Zo ben ik bij Pipoos, Planet Cake en de Xenos geweest. Vooral Planet Cake is echt een aanrader! De mensen die hier werken hebben echt een passie voor hun vak. Sander en ik zijn er nu ook vrij zeker van dat we onze bruidstaart door deze man willen laten maken. Het enige jammere was dat ie momenteel alles aan het uitverkopen was, waardoor er bijvoorbeeld weinig uitstekertjes meer waren. Die heb ik dus toch bij Pipoos moeten kopen.

Uiteindelijk heb ik dit gekocht:
Roze marsepein - 4 euro
Geel marsepein - 4 euro
Groen marsepein - 4 euro
Uitstekertjes in de vorm van bloemetjes - 5 euro
Uitstekertjes in de vorm van vlinders - 12 euro
Cupcake-mix - 2 euro

Oftewel: 31 euro voor cupcakes!! Best bizar eigenlijk! Maar gelukkig kan ik de uitstekertjes wel vaker gebruiken, hou ik mezelf dan voor... Moet ik het wel blijven volhouden!! Al verwacht ik niet dat het zo'n probleem is, want sinds ik op mezelf woon maak ik toch wel elke maand en soms wel vaker in de maand zelf taarten en gebakjes....

Geven jullie ook wel eens zoveel geld uit aan een (nieuwe) hobby?

8 opmerkingen:

 1. Ik deel een beetje deze hobby. En het kan een vrij prijzige hobby zijn. Maar als je het volhoudt en vooral ook aan je eigen standaarden kan voldoen voor een mooie bruidstaart, ben je uiteindelijk goedkoper uit. Als je even uitzoekt wat een bruidstaart zoals jij hem wil, normaal kost, kun je ook uitrekenen hoeveel je goedkoper je mogelijk uit ben (daarbij: als je er goed mee ben, kun je er dus ook geld mee bijverdienen, om het voor anderen te doen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het! Ik heb een aantal jaar sieraden gemaakt..
  Ik zou wel uitkijken wat er allemaal aan kleurstoffen in die marsepein etc. zit. Hier kun je een lijst vinden: http://www.franshoek.info/pagina32.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja er zijn maar weinig hobbys die geen geld kosten. Maar als je het echt heel leuk vind moet het toch kunnen! Veel plezier met uit proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe het de laatste tijd niet meer, maar ik deed het wel ja :$ Misschien een tip; op de HHB zag ik dat ze nu ook dit soort dingen bij Jamin hadden en daar hadden ze ook een introductieaanbieding. Wie weet hebben ze daar ook wat, misschien ook wat voordeliger!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou als ik dat zo lees dan zou ik persoonlijk liever iedere maand 30 euro wegzetten op een spaarrekeningetje onder het kopje 'taart'
  Je gaat toch volgend jaar trouwen als ik het me goed herrinner? Ik denk dat je voor dat bedrag dan een hele mooie taart kan kopen zonder de stress dat je het zelf moet hebben gebakken en dat-ie niet mag mislukken.
  Want trouwens kan heel enerverend zijn met alles erom heen.
  Wel dapper van je hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik herken je hobby, en al doende wordt het goedkoper. Een tip: heerlijke marsepein is voordelig per pond te koop op de markt bij de verse notenkraam. Met de basiskleuren ( blauw, rood en geel) meng je de mooiste kleuren voor je marsepein en je hebt maar een druppeltje nodig. Koop wegwerphandschoenen als je marsepein gaat kneden. Van die dunne latex, vaak bij de lidl of aldi of dvdbroek te koop. En anders bij de verfzaak.

  In het boek van Petra Achttien, staan heel veel taarten en op youtube kan je uitlegfilmpjes vinden. En als laatste tip, laat je niet ontmoedigen, als het niet meteen lukt. Vooral het bakken van een mooie hoge biscuitcake (luchtig) is niet eenvoudig. Die maak ik vaak ruim tevoren, zodat hij ook nog kan mislukken zonder dat ik in de stress schiet, je kan hem prima invriezen.

  En ja ik was heel veel geld kwijt aan het begin van deze hobby, maar heb nog plezier van de spullen die ik heb aangeschaft.

  Succes!

  Groetjes jacq.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook mijn eigen bruidstaart gemaakt. Na een basiscursus van 4x vond ik mezelf wel goed genoeg en dat klopte. Via deleukstetaarten.nl en het forum heb ik mezelf alles aangeleerd. Uiteindelijk heb ik heel veel taarten gemaakt en ongelooflijk veel cupcakes. om de hobby te bekostigen ben ik uiteindelijk voor mezelf begonnen met een heuse website. Veel aangeschaft wat nu stof staat te happen want ik ben inmiddels gestopt. Had er gewoon geen zin meer in...
  Als je tips wilt van een ´ouwe taart´, roep dan maar. Een bruidstaart maken is echt niet moeilijk, je moet alleen de juiste voorbreidingen treffen. Ik ben benieuwd wat je er van bakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hobby's kosten bijna altijd geld. Als je het echt leuk vindt, dan is dat het dubbel en dwars waard. Zoiets kun je natuurlijk niet goed inschatten van tevoren, maar je moet ook eens wat kunnen proberen toch?!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)