donderdag 29 maart 2012

groener denken

Gisteravond heb ik een I-pod gekocht. Een nieuwe. We hadden wel gezocht op Marktplaats voor een tweedehands, maar ergens vertrouwden we het niet. Dus ondanks onze goede voornemens om niet teveel nieuwe elektronica te kopen heb ik straks toch een nieuwe I-pod.

Later op de avond hadden we het daar nog wel even over. Wat blijft er de laatste tijd nog over van onze groene voornemens? Is alles nu zo gewoon geworden dat we niet meer merken dat we dingen anders doen dan anderen, of zijn we teruggegleden naar oude milieu-onvriendelijke gewoontes? Wel iets om goed een vinger aan de pols te houden!

Hoe zit dat bij jullie? Hebben jullie ook wel eens momenten dat je even wat minder bezig bent met het milieu?

7 opmerkingen:

 1. Het feit dat je je dat afvraagt is toch al iets heel goeds. Er zijn genoeg mensen die nergens over nadenken in dat opzicht.
  Ik ben regelmatig wat minder bezig met het milieu, maar het gaat steeds beter. Doordeweeks heb ik al geen auto voor de deur en moet alles op de fiets. Maar zeker op het gebied van elektra en eten kan het hier nog beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn aan het verbouwen.... Heel veel nieuwe milieu-onvriendelijke dingetjes worden hier in huis gehaald.. Ik heb geprobeerd om restpartijtjes en zo bij elkaar te krijgen, maar dat is echt niet te doen (elke keer met een aanhanger of vrachtwagentje naar weet-ik-veel-waar rijden..)
  Wat huishouden betreft gaat het beter. Al lukt het me niet om plastic te bannen... Het is overal!! HELP!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind niet zo erg om iets nieuws te kopen als je het ook op gebruikt. Mijn vorige gsm heeft het 7 jaar uitgehouden. En het onding wat ik nu heb gaat ook alweer drie jaar mee, ondanks de minder prettige kantjes eraan. Maar hey, een dikke twee jaar geleden tankte we voor 90 euro in de week en nu doen met een tankje van 45 euro drie weken. Maar aan de andere kant voor dat ene kopje koffie wat ik per dag drink heb ik wel een Dulce Gusto. Dus hier doe je wat en daar laat je wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, absoluut. Soms dan ben je zo druk met andere dingen, dat de dingen die nog niet echt gewoontes zijn afvallen. Dan moet ik mezelf echt weer even op de vingers tikken. Maar ja, je kunt niet alles in één keer veranderen en ik denk dat ik het al veel beter doe dan pak 'm beet 2 jaar terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk ook regelmatig: "Ben ik nog wel zo groen bezig?" Maar veel dingen zijn al zo gewoon dat je ze zelf niet meer ziet. Ik probeer telkens wel weer een stapje verder te gaan maar soms ontbreekt ook wel eens de energie en de inspiratie. Toch komen we er wel, jij en ik, jullie en wij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt toch niet je hele leven alleen maar aan het milieu denken? Je bent zelf ook belangrijk! Veel plezier met je nieuwe I-pod, geniet er maar lekker van. Ik vind dat jullie het prima doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)