vrijdag 23 maart 2012

Onregelmatige werktijden

Komende maandag ga ik beginnen op mijn nieuwe werk. Direct een avonddienst van half 4 tot 12. Opeens wordt het heel erg echt!

Vanmorgen hadden Sander en ik het erover dat er een hoop gaat veranderen. Ik ga straks ook 's avonds en in het weekend werken. Nu het nog niet zo ver is weten we natuurlijk nog niet echt wat we kunnen verwachten; dat maakt het wel erg spannend! We vragen ons vooral af of we straks niet heel erg langs elkaar gaan leven. Sander kan namelijk op z'n laatst om 10 uur 's morgens beginnen. Dat betekent dus dat we elkaar op dagen dat ik zo laat moet werken hooguit 1 uurtje per dag zien. En als ik vroeg moet werken moet ik ook redelijk vroeg gaan slapen... Wat gaat dit allemaal betekenen voor onze tijd samen?

Ik hoopte op internet wat opbeurende informatie te vinden, maar daar staan dus ook alleen maar negatieve artikelen, zoals deze.

Misschien loop ik wat teveel te piekeren; tenslotte heb ik in het verleden ook onregelmatig gewerkt. En toen beviel het me goed. Ik denk dat het ook wel meespeelt dat ik nu al de hele week thuis zit en dus veel te veel tijd heb om na te denken.

Hebben jullie wel eens onregelmatig gewerkt? En zo ja: wat vonden jullie ervan?

6 opmerkingen:

 1. Mijn vriend werkt onregelmatig en toen ik ook nog buiten de deur werkte, was het best wel eens zo dat we elkaar inderdaad afwisselden. Nu ik thuis werk, is dat niet meer zo. Je moet denk ik in de tijd die je wel samen hebt echt bewust tijd voor elkaar maken en bv lekker samen eten/film kijken of wat dan ook.

  Ik heb zelf ook wel onregelmatig gewerkt en vond dat op zich wel prettig. Je krijgt vaak veel meer mee van b.v. een mooie dag. Bovendien krijg je vaak toeslagen, wat ook weer mooi meegenomen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik werk nu ook onregelmatig, geen nachtdiensten maar wel laat ( dus om 12/1 u s nachts ben ik thuis )
  mijn man werkt gewoon van 8-5. toch gaat dit prima.
  het is even wennen de eerste paar weken, maar als je eenmaal in het ritme zit weet je niet beter.
  wij genieten nu ook bewuster vasn onze tijd samen door dan niet mn zn tweeen op de bank te ploffen voor de tv maar iets te gaan doen.
  ook ervaren wij dat het soms goed is voor een relatie; ik slaap ook wel eens in een hotel voor mn werk. dan mis je elkaar en daar wordt je dan van bewust en dat haal je de volgende dag dubbel en dwars in. het voorkomt een beetje de sleur zeg maar.

  enige 2 nadelen die ik kan bedenken zijn :
  1 alleen avondeten is niet het toppunt van gezelligheid
  2 met dit mooie weer gaan mensen vroeger aan de slag buiten=lawaai. terwijl ik dan nog wel een beetje wil uitslapen.

  maar al met al slaat bij ons de balans heel positief door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt gewoon plannen. Agenda's naast elkaar en funtime en bankavonden inplannen. En je ziet mekaar toch 's nachts in bed, spannend!!! Niet zo piekeren joh, dat vindt z'n weg ook wel weer. Al moeten jullie er eerst vast even aan wennen. Hier hebben we ook periodes dat we mekaar alleen bij de voordeur tegenkomen en dat maken we dan op de tijden dat we wel samen zijn gewoon dubbel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik werk al jaren onregelmatige diensten, en ik vind het heerlijk, het is heus wel even wennen en soms je sociale dingen wat meer plannen ( omdat je de weekeinden/avonden werkt)
  Maar ik zou niet anders meer wensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik een slechte relatie had vond ik het helemaal niet erg, dat ik vaak 's avonds en in het weekend moest werken. Daardoor kon ik die relatie denk ik toch volhouden. Maar oké ik scheidde en ik was zeker en nooit niet van plan om ooit nog eens samen te gaan wonen en al helemaal niet trouwen. Het meest intieme dat ik ooit nog zou doen is LATten. Maar binnen twee maanden had ik een nieuwe relatie, voor de fun dacht ik, terwijl ik hem bovenstaande steeds voorhield. Hij had serieuzere plannen en bleef aanhouden en omdat het allemaal zo geweldig was ben ik overstag gegaan, nooit geen spijt van gehad trouwens. Maar sindsdien begon ik het vele avonden en weekenden werken toch wel minder leuk te vinden. Al was het werk op zich super. In eerste instantie heb ik nog een baan overdag genomen waar ik erg ongelukkig van werd en daarna hebben we besloten dat ik maar zou stoppen met werken en dat we het dan maar met minder zouden doen. Wij zijn in de gelukkige omstandigheden dat we dat kunnen doen in een samenleving die toch op tweeverdieners gebaseerd is.

  Wat ik dus wil zeggen, blijf er goed opletten dat jullie genoeg tijd samen door kunnen brengen. Jullie hebben allebei dagen dat je vrij bent van elkaar, zorg dat je op die dagen de klusjes en je persoonlijke dingen doet. Dan kun je op de dagen samen genieten van je vrijheid. Als je werkt is het wel belangrijk dat je veel voldoening uit je baan haalt, dan hou je het makkelijker vol.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)