maandag 29 oktober 2012

beloning bij aflossing

Zoals ik een paar weken geleden vertelde hebben Sander en ik het boek hypotheekvrij gelezen. In dit boek worden verschillende tips gegeven om zo snel mogelijk je hypotheekschuld af te lossen. Door aflossen voorkom je dat je uiteindelijk je huis moet verkopen met een restschuld.

Een van de tips die ik erg leuk vond, was om bij elke duizend euro die je aflost jezelf een beloning te geven. De schrijver gaat uit van een beloning ter waarde van 50 euro, omdat hij 50 euro op jaarbasis bespaart door duizend euro af te lossen. Het eerste jaar maakt hij er dan geen 'winst'  op, maar de rest van de looptijd van de hypotheek betaalt hij jaarlijks 50 euro minder. Ik vond dit wel een goed idee.

Sander en ik zitten er nu aan te denken om elke keer als we duizend euro aflossen een 'pizza-party'  te houden. Dus lekker een avondje samen op de bank en dan pizza bestellen. Op die manier is het aflossen elke keer een beetje een feestje en het is ook direct een leuk persoonlijk ritueel.

Geven jullie jezelf een beloning als je extra aflost?

5 opmerkingen:

 1. Nog niet, want we sparen nog eerst om dan over drie jaar als we rond te tafel moeten voor een nieuwe hypotheek, nog de vrijheid hebben te kiezen voor de beste manier van aflossen. Daardoor voelt het nog niet als aflossen...maar misschien dat we toch zoiets moeten doen, zodat het voor het gezin leuk blijft...

  Maar wat een super leuk boek is het, ik heb het zelfs twee keer gelezen :) (gewoon omdat ik het leuk vond)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het aflossen zelf al een fijn gevoel geven, een soort van cadeautje. Dus ik geef onszelf niks extra's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk idee, pizza party! Ik denk dat ik dat ga overnemen maar dan bij elke 1000 euro spaarsaldo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt erg leuk!! Wij hebben dat tot nu toe nog niet gedaan, omdat ik het aflossen op zich al een feestje vind, maar dit is ook wel heel leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee, maar wij doen dat niet. Wat LLMM al zegt, je bent al in een soort jubelstemming dat het lukt.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)