zaterdag 13 oktober 2012

Hogere rente vs zekerheid

Vorige week kreeg ik voor de derde keer op een rij het bericht dat mijn bank de rente op de spaarrekening had verlaagd. Ik baal daar elke keer van als een stekker en denk er op zulke momenten dan ook wel over om ze te 'straffen' door mijn geld bij ze weg te halen!

Elke keer als ik zo'n bericht krijg ga ik dan ook kijken of ik mijn geld niet beter naar een andere bank over kan zetten en elke keer kom ik dan uiteindelijk weer bij MoneYou uit. Ze bieden toch wel vrij aantrekkelijke spaarrekeningen, zoals de kwartaalspaarrekening, waarmee je elke 3 maanden rente ontvangt en dus ook sneller 'rente op rente'  krijgt dan op een spaarrekening die eens per jaar de rente geeft. Het zal geen duizenden euro's opleveren, maar alle kleine beetjes helpen, toch?

Toch heb ik tot nu toe nog geen concrete actie ondernomen om zo'n rekening te openen. Ik weet wat ik heb, maar niet wat ik precies krijg als ik overstap.

Iemand ervaring met MoneYou? En gaan jullie voor de hoogste rente of toch voor de groenste bank?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb inmiddels 3 rekeningen bij moneyou. Tot op heden ben ik er tevreden mee. De rente is voor mij nog wel het belangrijkste. Als ik straks mn geld wat meer op orde heb, ga ik wel voor de groene bank...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook een rekening bij Moneyou ook al bankier ik verder bij de ASN. Ik vind de verschillende potjes die je bij Moneyou aan kan maken heel erg makkelijk. MAAR, ook van Moneyou heb ik al 3 rentewijzigingen gekregen dit jaar en niet naar boven jammer genoeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat vind ik het handige van MoneYou, dat je zelf verschillende 'potjes' kunt aanmaken. Wij hebben inmiddels 6 rekeningnummers, allemaal met een andere naam (bijv. huis en auto). Voor de kinderen hebben we een kwartaalspaarrekening, omdat we toch niet bij dat geld hoeven. Tikt best lekker aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook een spaarrekening bij moneyou en asn. Ik ga gedeeltelijk voor groen en gedeeltelijk voor rente, hoewel asn ook best een hoge rente heeft. Ik vind ook de "potjes" bij moneyou heel handig. Zo heb ik meer overzicht in mijn spaargeld gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wist je dat rente eigenlijk, in elk geval boven de 20.000 euro helemaal geen waardestihging is? Een deel gaat naar de Belasting en een ander deel gaat naar de inflatie. Uiteindelijk heb je zelfs kans dat je geld minder waard is...Best schokkend vind ik zelf. Komt uit het boek "waarom we willen dat je rijk wordt" van Donald Trump en Robert Kyosaki. De titel is trouwens verkeerd, ze willen eigenlijk dat we allemaal ons financieel IQ gaan ontwikkelen en dus echt goed met geld leren omgaan.
  Succes met sparen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel de kleine lettertjes lezen! Het rentepercentage dat ze noemen is de effectieve jaarrente. Dat betekent dat je een lagere rente krijgt als je de rente vaker dan een keer per jaar laat uitbetalen. Die rente op rente waar jullie jullie op verheugen steekt de bank gewoon zelf in z'n zak!
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...