woensdag 7 november 2012

reiskostenvergoeding

Ik zit even een beetje met mijn handen in het haar en ik weet niet wat ik eraan moet doen. Dus hopelijk heeft iemand hier een geweldige tip, net zoals ik al zo vaak geweldige tips van jullie heb gekregen.

Sander heeft een abonnement voor de trein. Dit kost hem 400 euro per maand, maar gelukkig wordt dit vergoed door het bedrijf. Alleen gaat het bedrag er op de 17e van de maand af en krijgt hij het vaak pas een halve tot een hele maand later gestort. Hierdoor zit hij elke keer met een krap saldo tussen de 17e en het moment dat hij de vergoeding terugkrijgt.

Voorbeeldje: ik zit nu dus al vanaf 17 oktober te wachten op de reiskostenvergoeding voor oktober. Ik heb namelijk dat geld nodig, omdat ik iets heb voorgeschoten van het boodschappengeld.

Ergens zijn we 'uit de pas' geraakt, want als de vergoeding van oktober in november komt, en het geld van november er weer wordt afgeschreven, dan zouden we dit tegen elkaar weg moeten kunnen strepen... (Volgen jullie me nog?!) Maar er gaat dus ergens iets fout, waardoor er elke keer te weinig saldo overblijft... Want als ik dus dat bedrag wat ik heb voorgeschoten eraf haal op het moment dat het binnenkomt, dan houden we weer niet genoeg over voor de volgende termijn. :S

Iemand enig idee waar ik de rekenfout maak?? En hoe we dit kunnen oplossen??

7 opmerkingen:

 1. Volgens mij moet je 1-malig die €400 'investeren' vanaf de spaarrekening, zodat je nu niet iedere keer in de min komt. Aan het eind van de rit (als de kaart niet meer gekocht/vergoed wordt) hou je die €400 dan weer over en kan het terug naar de spaarrekening.
  Of denk ik nu te gemakkelijk?

  Groet, WG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bouwt een buffer op van dat bedrag, en zorgt dat je daar ook vanaf blijft. Die €400 sta je dan wel in de plus, maar je kunt het geld niet uitgeven, omdat het er nog af gaat. Als je je budget 'tot op de 0' uitschrijft, zou het goed moeten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, je hebt het de eerste keer als het ware moeten voorschieten. Daardoor blijf je steeds achterlopen. Het zou mooi zijn als je 1x dat bedrag van je spaarrekening kunt halen. Als je dan ooit stopt of dat reizen stopt, dan krijg je het nog een keer in een maand dat je dus niet meer reist/zo'n kaart koopt en dan vul je het dus weer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stem ook voor de spaarrekening! Je kunt natuurlijk telkens als de vergoeding gestort wordt dit meteen op de spaarrekening storten, dan staat het vast klaar voor de volgende maand. Zo hebben wij ook een jaar dubbele lasten ingeboekt door telkens een reservering op de spaarrekening te maken voor alle vaste lasten (bv. gemeentebelastingen, dingen die niet maandelijks terugkomen). Dat is 1 jaar even kromliggen, maar daarna heb je er nooit meer omkijken naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kan die 400 euro toch ook standaard als nullijn hebben? Dan weet je zeker dat je dus altijd 400 euro hebt om te gebruiken voor je abonnement. Dus nooit onder de 400 gaan. Dat betekent dan misschien eenmalig een bedrag van je spaarrekening terugschrijven naar je lopende rekening, en 400 als 0 zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat alle bovenstaande je ook al adviseren. Je moet éénmalig dat van de spaar afhalen en dan dat geld niet uitgeven maar gebruiken als buffer voor de reiskosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. precies: eenmailig van de spaarrekening halen.
  Ik had dit probleem ook toen ik eerst altijd geld op de 15e kreeg en toen ineens pas de 23e. Toen kwam ik niet meer uit. Ik eb dat ook opgelost door het bedrag dat ik telkens tekort kwam van de spaarrekening te halen.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)