maandag 19 november 2012

tandarts

Vandaag ga ik naar de tandarts, om een kies die een stukje is afgebroken te laten repareren. Ik was dit al een poosje voor me uit aan het schuiven, maar vandaag moet ik er van mezelf toch écht aan geloven! Volgend jaar ga ik namelijk eens proberen zonder tandartsverzekering te leven. Gewoon het bedrag wat ik daarmee uitspaar voor mezelf opzij zetten en dan maar eens kijken wat goedkoper is: zelf de tandarts betalen of zelf de verzekering betalen. Volgens mij zal het elkaar niet veel schelen.

Verder via Independer een lijstje ingevuld wat ik allemaal wel en niet wilde. Het enige waar ik over twijfel is kraamzorg; nu ik met de pil ben gestopt is er toch altijd een 'risico'  dat ik tóch zwanger wordt... Daarnaast twijfel ik ook of ik EHBO voor Europa moet 'afkopen'. Want eigenlijk zijn we niet van plan om volgend jaar buiten Nederland te reizen, maar je weet maar nooit...

Waar kiezen jullie volgend jaar voor??

3 opmerkingen:

 1. Wij gaan ook nog met de zorgverzekering aan de slag. Waarschijnlijk nemen we een andere aanvullende verzekering en een groter eigen risico. Wij nemen geen andere zorgverzekering. Er is nu te weinig tijd om alles door te spitten en onze zoons zijn gratis meeverzekerd voor het aanvullende pakket dat wij voor onszelf betalen.

  Als je naar het buitenland gaat kun je voor die dagen een aanvullende verzekering afsluiten en die is heel goedkoop.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb astma en moet daar medicatie voor gebruiken, maar met het nieuwe en hoge verplichte eigen risico kom ik nog niet toe aan het totale bedrag van het eigen risico. Daarom proberen wij nu ook eens of het bevalt om een nog hoger eigen risico te nemen. Manlief en twee zoons komen weinig bij een arts dus voor hen is het waarschijnlijk helemaal voordeliger.

   VeggieMo (die zich afvraagt waarom we nooit eerder aan een hoger eigen risico gedacht hebben).

   Verwijderen
 2. Ik heb toevallig afgelopen zaterdag gekeken naar een andere verzekering via independer, maar uiteindelijk besloten bij mijn huidige te blijven. Alle aanvullende zaken zitten bij mijn huidige in 1 pakket. Dus geen losse tandartsverzekering etc. Het prijsverschil met de goedkoopste van independer en die ik nu heb is 20 euro, maar mijn huidige is dan veel uitgebreider. Zeker het zwangerschapsgedeelte is bij mijn huidige zeer uitgebreid en daar heb ik mooi van geproviteerd deze ronde. Ik sluit nog een zwangerschap niet uit dus ik blijf wel zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...