dinsdag 10 september 2013

de kachel - deel 284

Nou, we hebben de knoop doorgehakt: de kachel gaat er komen. Misschien al sneller dan verwacht, want als ie op voorraad is kan ie over 1 tot 2 weken al geplaatst worden.... Mits Sander dan de openhaard er al heeft uitgesloopt. Dat staat dus ook op de planning voor komend weekend. Een vriendin van ons komt ook helpen, want ondanks dat ik een flinke 'sloopkogel' heb op het moment, lijkt het me toch niet zo handig om die te gebruiken tijdens het slopen ;)

De uiteindelijke beslissing heb ik overgelaten aan Sander. Door mijn hormonen stuiter ik constant heen en weer en wist ik gewoon echt niet meer wat ik nou wel of niet wilde. Bovendien ben ik nog van 'de oude stempel': de man is het hoofd van het gezin, dus mag hij ook dit soort beslissingen nemen als we er samen niet uitkomen....

Gelukkig is Sander een man die daar nooit misbruik van zou maken, anders zou ik daar vast niet zo gemakkelijk mee instemmen, dat hij dit soort beslissingen 'in zijn eentje' maakt... Maar ik weet dat hij er heel verantwoordelijk mee omgaat en dat ie altijd de beslissing zal nemen die in zijn ogen het beste is voor ons allebei :)

Hoe nemen jullie beslissingen als je elke keer maar blijft twijfelen??

7 opmerkingen:

 1. Fijn dat de kachel er komt.
  de man als hoofd van het gezin, oeps, daar heb ik wel wat moeite mee. Waarom, waarvoor, waarom niet samen (buiten je stuiterende hormonen nu)....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meestal nemen we beslissingen ook samen, hoor :) Maar als we er niet uitkomen en er moet een beslissing worden genomen (wat nu het geval was, want als we nu niet reageren, gaat het zeker niet meer lukken voor de bevalling en na de bevalling zal het waarschijnlijk op de lange baan worden geschoven), dan heeft Sander bij ons de eindverantwoordelijkheid.

  Dat klinkt heel wat, maar het valt eigenlijk heel erg mee ;) De man is (bij ons) misschien het hoofd van het gezin, maar de vrouw is de nek: die kan het hoofd elke kant opsturen die ze maar wil ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat hij er komt! Als ik vragen mag; hoe waren de installatiekosten in verhouding tot de aanschafkosten? Wij overwegen ook zo'n soort kachel te laten plaatsen in de woonkamer, vanwege de gezelligheid en natuurlijk om hopelijk wat stookkosten te betalen. Ik heb alleen geen flauw idee wat dat zou gaan kosten en zou graag een indicatie hebben vóór er allemaal mensen over de vloer komen die je vervolgens weer voor onbepaalde tijd moet afpoederen ;-)

  En hier valt het met twijfelen op zich meestal gewoon wel mee. Een van de twee weet het meestal wel zeker en dan gaat de ander mee. En als we beiden twijfelen, dan doen we het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, een kachel! Hopelijk ga je er veel plezier van hebben.
  Beslissingen... ook hier een ouderwets idee van 'laat de man maar beslissen'. Gelukkig denken we over de meeste dingen hetzelfde, dus het komt nauwelijks voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hmm wij zijn meer van dat soort bij ernstige gevallen van twijfel niet doen. Voel je je dan erg teleurgesteld(na een nactje slapen ofzo) dat wilde je het blijkbaar toch wel echt, dan kun je besluiten het alsnog we te doen.(volg je het nog?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan enerzijds enorm lopen twijfelen, anderzijds heel wild beslissingen nemen. Juist omdat ik zo vaak twijfel. Ik gebruik mijn man dan ook graag als graadmeter.

  Super dat de kachel er komt. Daar krijg je vast geen spijt van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij twijfel niet doen. Behalve als het om houtkachels gaat. Daar kan je je geen buil aan vallen, volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...