donderdag 19 september 2013

Uitbestede nesteldrang

Bijna 34 weken en de nesteldrang is echt niet meer te harden! Heb net voor ruim 80 euro aan herfst-achtige artikelen gekocht bij de Xenos, want de hele huiskamer moet 'gezellig' worden. Alleen is het niet zo gezellig te krijgen als er nog een half afgemaakte kachel + klusmateriaal in de woonkamer staat.

De keuken is ook al drie keer helemaal schoongemaakt deze week.... Niet door mij, maar door Sander. Want elke keer als ik een aanval van nesteldrang krijg moet hij er ook aan geloven... Ik heb hem net zelfs gedreigd dat ik zijn iPad ga afpakken als over een week bepaalde troepjes niet zijn vertrokken uit de woonkamer... Arne hij!

Maar ik ben ook best zielig.... Door al het verbouwen rondom de kachel ben ik toch wel heel erg 'van de leg', merk ik. Ik word helemaal gek van de troep, de vieze voetstappen in de gang, al het bouwmateriaal dat her en der in huis verspreid staat... Merk dat ik er heeeeel emotioneel en chago van wordt.

Wat een verschil met 2 jaar geleden, toen ik voor het eerst ging verhuizen en rustig een half uur een boek ging zitten lezen tussen alle behangsnippers die nog op de grond lagen. ;) Nu moet ik daar echt niet meer aan denken. Ik zal nooit de 'schoonste huis award' winnen, maar zo vies als toen... dat lijkt me echt een nachtmerrie!

Ik hoop dat ik straks na de bevalling wel wat van die opruim-virus blijf houden, want het bevalt me eigenlijk wel. Ben erg benieuwd.

Ben jij veel verandert tijdens je zwangerschap(pen)? En was dit tijdelijk of ben je altijd zo gebleven?

9 opmerkingen:

 1. 34 weken alweer? Wat gaat dat snel zeg! Volgens mij had ik dat helemaal niet, die poetsdrang tijdens mijn zwangerschappen. Alhoewel ik vroeger wel veel beter tegen troep en chaos kon. Ik wijt het zelf meer aan het ouder worden (zei oma ;-)...... Oh nee, dat duurt gelukkig nog even ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben gestructureerder geworden sinds ik kinderen heb. Dat komt omdat mijn oudste zoon een echte chaoot was, die van alles kwijt was ook al lag het voor zijn neus en moeite had met plannen. Hij had makkelijk een diagnose ADHD kunnen krijgen denk ik. Dus alles netjes opruimen en een duidelijke structuur in de dag was belangrijk. Sowieso schijnen jongens veel meer structuur nodig te hebben dan meisjes. Grosso modo dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben wel netter nu met kinderen, houd alles bij en ben daardoor altijd snel klaar. Maar nesteldrang, nee nooit gehad geloof ik. Een baby kan je ook op het aanrecht verschonen of lekker in je eigen bed te slapen leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poetsdrang niet echt omdat ik dat zelf niet meer zo goed kon, dan word je vanzelf minder kritisch anders word je gek!!! Voorraad, dat was mijn ding, maar daar plukken we nu nog de vruchten van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als ze eenmaal kunnen kruipen komen ze overal bij dus dan is het over met de troep omdat je anders al je eigen spullen kwijt bent of stukgemaakt worden ;) je moet dus wel met kids :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook tussen de troep gezeten de laatste paar weken van mijn zwangerschap. Wij hebben al deuren toen vervangen en die moesten ook worden geverfd. Hysterisch kon ik worden van ook maar een verloren verfspatter. Maar goed ik had wel hele erge nesteldrang want ik heb de muren in de babykamer staan afsoppen. Ook was ik even helemaal in panike toen mijn bevalling begon op 37 weken. Ik was nl nog niet klaar met poetsen. Haha kan ik me nu niks meer bij voorstellen.
  Het is inderdaad zo dat je met een kind het in huis wel schoner blijft. Je moet vaker stofzuigen vanwege alle kruimels, er valtt al snel iets om waardoor je met een beetje pech de vloer weer staat te boenen en als ze beginnen te kruipen wil je toch ook dat ze dat op een schone vloer doen. Ik ben dus een stuk schoonmakeriger geworden dan voorheen. Toch zal het nooit echt mijn hobby worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hm als je denk dat je tijdens ze zwangerschap anders bent, wacht maar tot je het kind in je armen hebt, oei daar word je ook weer anders van hoor;-) elke fase weer ;-) :-)
  Ikkes tenminste wel...poee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, ze zullen bij Xenos blij met je zijn! Ik kan me je onrust voorstellen. Juist nu is het niet fijn als de dingen niet op orde zijn. Hopelijk heb je de woonkamer snel weer op orde.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha misschien moet je even een paar stukjes teruglezen op mijn blog, had enorm last van nesteldrang en een man die op alles zei dat ie het wel een keer deed. En die keer komt dus nooit. Ondertussen dus bevallen en ik moet zeggen dat ik nu weer rustig tussen de rommel zit. ONdanks het feit dat er elk moment visite aan de deur kan komen om de baby te bekijken. (heb wel op t kaartje staan dat men even moet bellen)Gelukkig merk ik dat de liefde weer terug komt voor man en dat ik nu veel beter in mijn vel zit.(ik was echt een monster van al die hormonen)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)