woensdag 20 november 2013

Stroomverbruik kraamweek

Ondanks de roze wolk en de horrormoon-aanvallen was ik toch erg benieuwd naar het verbruik van stroom en water tijdens de kraamweek. Dus het eerste wat ik deed toen de kraamzorg weg was, was de meterstanden opnemen…. En deze week heb ik dat dus weer gedaan.

Elektriciteit:
Tijdens de kraamweek hebben we gemiddeld 6,06 kWh per dag verbruikt. Dit was een stijging van 29% ten opzichte van ons normale verbruik.
De afgelopen week zonder kraamzorg hebben we 5,33 kWh per dag verbruikt. Een daling ten opzichte van de kraamweek, maar nog wel 1 tot 2 kWh meer dan we gewoonlijk verbruiken. Dit zal denk ik ook wel zo blijven, want je draait toch meer wasjes dan wanneer je met zijn twee├źn bent; alleen al die enorme stapel hydrofieldoeken!!!

Water:
Tijdens de kraamweek verbruikten we 313 liter water per dag. Dit was een toename van 42% ten opzichte van de periode daarvoor.
Na de kraamweek verbruikten we 186 liter per dag. Dit ligt zelfs nog iets lager dan de periode voor de bevalling. Waarschijnlijk omdat we weinig tijd hebben om lang onder de douche te staan…. ;)

--------------
De borstvoeding loopt steeds beter. Helaas drinkt Tobias nog niet voldoende om het alleen op borstvoeding te redden; hij drinkt nu halve flesjes kunstvoeding en de rest drinkt hij uit de borst. Maar dat is alweer een stuk beter dan vorige week. Bovendien heb ik de oxytocine-spray steeds minder nodig. Hartstikke fijn :)
--------------

1 opmerking:

  1. Wow, dat scheelt! Maar je gaat dan wel weer goed terug naar wat je gewend gaat, ondanks de flink veranderde situatie!

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...