zondag 13 juli 2014

Family fun day 27: kinderboekenmuseum

Vandaag zijn we naar het kinderboekenmuseum in Den Haag geweest. Er was een tentoonstelling van Kikker en eentje van de tekenaar Sieb Posthuma. Eigenlijk was Tobias er nog wat te klein voor, maar toch was het wel leuk dat hij erbij was. We hebben hem lekker voorgelezen uit het boek Feodoor heeft zeven zussen, wat trouwens een erg grappig boek is dat we zeker op de lijst zetten om ooit te kopen. Daarnaast vond hij het "enge bos" van Kikker ontzettend lachwekkend. Er hingen daar een soort van lianen gemaakt van stof en hij vond het helemaal grappig om daar samen met mij doorheen te lopen.

Naast kindertentoonstellingen waren er ook tentoonstellingen voor volwassenen. Het grootste gedeelte daarvan zijn we aan voorbij gelopen, maar we hebben wel de selfies van Heleen van Rooyen gezien. Ja, wat zal ik daar eens van zeggen?? :P Laat ik het erop houden dat ik snel een deken voor de kinderwagen heb gehangen omdat het niet echt foto's zijn waar je kinderen mee wilt confronteren ;) Zelf vond ik het trouwens ook niet echt, dus we waren bij die tentoonstelling ook alweer snel klaar.

We hebben ongeveer anderhalf uur rondgekeken, daarna was het wel genoeg voor ons en ook voor Tobias.

Na afloop zijn we nog even naar de Starbucks gegaan, waar Tobias ook voor het eerst heeft genoten van een klein slokje 'cool lime refresha' (fruitsap, munt, een plakje limoen met een heel klein beetje groene koffie extract en heel veel ijs) en lekker dat ie het vond! Het was direct huilen geblazen toen ik zelf ook een slokje nam... Gelukkig was hij wel te troosten met zijn eigen flesje melk ;)

Kosten:
€12,70 bij Starbucks

Toegang museum was "gratis" met de Rotterdampas en de treinkaartjes hebben we vooruit betaald met een weekend vrij abonnement.

4 opmerkingen:

  1. Oh grappig, daar wilden wij gisteren heen maar het weer was zo mooi dat we naar Scheveningen zijn gegaan. Maar als ik het zo lees kan het best oo de wish list blijven staan (zodra die van Royen er niet meer hangt).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is zo'n leuk museum met wat oudere lezende kinderen. Wij gaan er zeker 2x per jaar naar toe. De woordslurpers zijn zo leuk, ze maken er elke keer war anders van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke tip die tentoonstelling van Kikker! Die ga ik onthouden, Kikker is hier favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...