zaterdag 30 augustus 2014

Afvallen!!

De laatste weken ben ik weer wat aangekomen. En dit keer weet ik zeker dat het niet door een zwangerschap komt ;)

De reden dat ik zoveel aankom is vermoeidheid. En die vermoeidheid ga ik dan te lijf met een reep chocolade. Het is het enige dat lijkt te helpen om de dag door te komen. Maar eigenlijk klopt dat natuurlijk niet, het werkt maar tijdelijk en daarna komt de vermoeidheid weer keihard terug.

Ik heb dus overwogen om mee te doen met de sugarchallenge - in 30 dagen ben je dan van je suikerverslaving af. Maar, nou ja, jullie weten het al: mijn goede voornemen was om dit jaar niet mee te doen met challenges. Geen maand zonder suiker, geen week zonder stroom etc. Dus hoe graag ik ook wil, ik hou me aan dit voornemen en doe er niet aan mee. Zelfs al is het wel héél toevallig dat de volgende challenge op 1 september begint; over 2 dagen dus.

Het is sowieso niet handig om nu te starten met zo'n project. Ik ben namelijk een emotie-doucher én een emotie-eter. Ik zou best kunnen stoppen met emotie-eten, maar dat zou dan betekenen dat ik wél mijn douche keihard nodig heb om emoties van me af te kunnen spoelen. En dat gaat op dit moment met de verbouwing dus niet. Dus ik denk dat ik dan écht teveel van mezelf zou vragen.

Maar toch, ik wil wel wat kilootjes kwijt.... Dus ik ga in elk geval proberen wat beter op mijn suiker-inname te letten, maar niet zo dwangmatig dat ik 30 dagen totaal geen suiker mag van mezelf...

Moeten jullie ook afvallen of ben je tevreden over je huidige gewicht??

17 opmerkingen:

 1. Heel simpel, niet kopen dan heb je het niet in huis.
  Groetjes,
  Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik eet al een paar jaar suikervrij. Voor mij was het andersom: ik at geen suiker omdat ik moe was, nee ik werd moe (en kreeg hoofdpijn) omdat ik suiker at. Een deel van mijn problemen verdween door geen suiker meer te eten. Dat is geen challenge voor mij maar gewoon een manier van leven geworden.
  Suiker geeft nl alleen korte energie en ontrekt vooral energie.
  Ik denk dat dat jij vooral veel baat hebt bij lekker veel naar buiten gaan met je kindje en wat meer ontspannen en het perfectionisme misschien wat meer loslaten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker veel naar buiten gaan vind ik een goede tip van Martine! Weet je? Het is lang niet zo vaak slecht weer als iedereen denkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien ook eens naar de huisarts gaan en je bloed laten nakijken of je bijvoorbeeld geen ijzer of vitamine B-tekort hebt. Hierdoor kun je ook erg vermoeid zijn. Maar meer bewegen in de frisse buitenlucht is altijd goed en ontspannend. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ook al zo lang stoppen met suiker, maar al mijn pogingen falen. Echt afvallen hoef ik niet, maar ik voel gewoon aan mijn lichaam hoe slecht het voor me is...
  Succes in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi,

  Ben ook bezig met afvallen. Ben nu 3 kg van de 7 kg kwijt die ik kwijt wil. (Snap je me nog? Ik moet er dus nog 4)

  Wat mij helpt: inderdaad zoals Lianne zegt, geen snoep of koek o.i.d. in huis hebben, ik zorg overigens wel voor een alternatief. Eet een mineoala i.p.v. een stuk chocola. En ik merk ook dat ik energie krijg door actief te zijn. Als ik 's avonds moe ben en op de bank ga liggen, blijf ik moe. Maar ga ik daarentegen een half uurtje wandelen of fietsen, voel ik me meestal beter.

  Succes met alles!

  groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het beste advies wat ik je kan geven, is inderdaad stoppen met eten van suiker! Ik doe dit nu al 1,5 jaar en zou niet meer anders willen. Ik ben de afgelopen maanden flink wat kilo's aangekomen, niet vanwege mijn eetpatroon (dan was het makkelijker om nu weer af te vallen) maar vanwege medicatie en die kilo's willen er eigenlijk niet af. 3 zou al mooi zijn, 5 nog beter. Hoop volgende week groen licht te krijgen dat ik sporten voorzichtig weer op mag pakken. Hopen dat dit iets oplevert!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik probeer ook niet te veel suiker te eten, maar heb vaak behoefte aan wat harde dingen als biscuitjes ofzo, echt knabbelen. vind dat verslavender dan de suiker zelf ofzo, de structuur van mn eten. knabbel ook graag op wortels (zou die weer eens wat meer in huis moeten halen besef ik hierdoor!) een banaan of appel of ander heerlijk fruit haalt t daar net niet bij, te zacht. al ben ik gek op fruit,
  en ondanks dat ik redelijk eet, val ik niets af. wil er nog 7 kg af maar denk niet dat t gaat lukken :p tijd om te sporten heb ik niet als fulltime werkende gastouder en zelf 2 jonge kids, waarvan de oudste pas rond 19.45 slaapt. daarna nog beneden opruimen vaat in vaatwasser, vloer stofzuigen, box neerzetten of opruimen enz. voor de volgende opvangdag. ben dan al vanaf 6.30 bezig, dus geen zin om na zo'n lange dag nog te sporten, dan echt behoefte aan even rust, op de bank. niet erg gezond en val er niet vanaf, maar wel fijn en relaxt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sinds ik regelmatig een smoothie in elkaar, met als energiebron dan wat spinazie, heb ik wel meer energie.
  Mijn grootste valkuilen zijn koeken en te weinig drinken. Want van te weinig drinken word je ook echt moe. En je kan er slechter van slapen,dus het werkt dubbel.
  Beter kan het altijd,maar ik haal zelf geen koekjes meer in huis, bak af en toe een alternatief (met cacao of pure choco) die stukken gezonder zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben zelf verslaafd aan emotie-eten en werd dus langzamerhand echt te dik. Voor mij werkt nu al ruim een jaar het 5/2 diet. Ik voel me er erg goed bij en het is goed vol te houden (ook al valt het niet mee, maar 2x p/w een strikt aantal calorie is voor mij makkelijker dan iedere dag een beetje minder) Ik ben nu op mijn gezonde gewicht en voel me goed! Ik moet het wel blijven volhouden, anders gaat het weer mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vervang die chocolade door zo puur mogelijk als je lust. Ik merk dat ik dan minder chocolade eet. En ga desnoods voor een duur, maar wel erg lekker merk chocolade. Dan is het een traktatie i.p.v. troosteten, zo zie ik het althans.
  PS. Ik eet Coté D'Or of Lindt voor de lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lees eens wat over weinig koolhydraten eten, meestal verdwijnt de zoet behoefte dan ook snel. Als ik brood als lunch neem heb ik na 2 uur weer trek, als ik een salade of omelette neem blijft dat weg. Als je chocolade koopt dan de pure variant en kleine stuk stukjes in je mond laten smelten dan heb je veel lander plezier van de smaak en veeeel minder last van later weer wat willen.
  Zelf doe ik het 5.2 of vastendieet, dwz 2 dagen maar 500 kcal -mag je zelf over de dag verdelen vooral veel eiwit en groente- en de andere dagen "normaal"" maar niet teveel eten en snoepen, ik eet dan ook weer koolhydraat arm. Bevalt me uitstekend, en ik ben er 4 kilo mee afgevallen in 4 maanden, gaat bij mij niet snel ligt ook aan de leefftijd, wordt steeds moeilijker om af te vallen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als je zo moe bent, kun je dat dan niet oplossen door meer te gaan slapen? Dan heb je het eet-ik-wel-of-geen-chocola dillemma niet meer.
  Vroeg naar bed, middagslaapjes met je zoon meedoen, dat soort dingen. Als alternatieve manier om af te vallen, zeg maar.
  (Het schijn dat mensen die voldoende slapen inderdaad slanker zijn. Maar dat zijn gemiddeldes, en dat vertaalt altijd lastig naar 1 persoon.) Als experiment in ieder geval gratis te proberen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier moet nog heel hard worden afgevallen na de laatste zwangerschap. Was ook fanatiek begonnen met hardlopen, maar iets te helaas. Mijn lichaam liet me weten dat het echt te vroeg was 6 weken na de bevalling.
  Nu dus goed aan het opletten op eten en over een paar weken weer beginnen met hardlopen.

  Dat opletten op eten - alleen het noodzakelijke - en veel drinken geeft wel resultaat trouwens!

  Succes met wat je ook gaat doen! Je zult je er vooral zelf goed bij moeten voelen, anders werkt het toch niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben altijd nogal mager geweest maar eens de vijftig voorbij, zijn de kilo's er op vrij korte tijd bijgekomen ondanks ik niets veranderd heb aan mijn voedingsgewoonten en/of levenswijze. Volgens mijn moeder zit ik nu in de 'blokjaren' en wat ik ook doe, de extra kilo's die er sindsdien bijkwamen, gaan er gewoonweg niet meer af.....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ook ik ben te zwaar en zou best 15 kilo lichter willen zijn. Maar helaas bij mij erg moeilijk om af te vallen. Veel kilo's zijn erbij gekomen met wisselingen van medicatie.
  Toen we een 10 dagen een logeerhond hadden was ik wel 1,5 kilo lichter. Ik kan dus wel afvallen door meer bewegen. Maar om nu 7 keer per dag 20 minuten te gaan wandelen dat zie ik niet zitten. Maar succes ermee, hopen dat de douche snel klaar is.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)