donderdag 25 september 2014

Auw! Betaalpijn!!

Vanmorgen heb ik de rekening van het klusbedrijf betaalt. Auw wat doet dat zeer, ons spaargeld is bijna door de helft gegaan. En dan zijn we nog niet eens klaar, want gisteren ontvingen we nog een rekening voor materiaalkosten en meerwerk van nog eens ruim duizend euro. AUGH! Die zag ik écht niet aankomen!!

(Omdat er vragen kwamen: misschien had ik het wel moeten zien aankomen. Tijdens de schouwing is er wel kort iets over gezegd, maar ik heb dat toen niet goed begrepen. En tijdens het verbouwen zelf was er weinig communicatie, omdat het allemaal Poolse mensen waren die heel gebrekkig Engels spraken, dus toen is dat verder niet echt aan de orde gekomen. En deze rekening komt dus nog bovenop de extra rekening voor de spotjes, dus het totaal aan extra kosten is inmiddels ruim €2.500)

Eerst wilden we bezwaar gaan maken tegen die rekening, maar toen ik de offerte nog eens nakeek bleek dat er wel instond dat er meerwerk bij kon komen als er onverwachte omstandigheden waren. Het is dus niet anders, ook deze rekening moet worden betaald. Maar daar wacht ik nog wel even mee, want ik heb vandaag al genoeg betaalpijn gehad.

Door deze rekening zal het helaas niet gaan lukken om het spaarbedrag voor het eind van het jaar weer aangezuiverd te hebben. Maargoed, we proberen de humor er maar van in te zien dat we zo in de stress kunnen raken terwijl we alsnog een buffer achter de hand hebben. Er zijn zat mensen die dat niet hebben, dus waar maken we ons eigenlijk druk om?!

8 opmerkingen:

 1. Pff fikse meerrekening! Slecht dat ze daar niet tijdens de verbouwing al op gewezen hebben :s
  Maar als je lekker in je nieuwe badje plonst is het het vast allemaal waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen! Maar is dat meerwerk niet overlegd dan? Tenminste, ik dacht dat je al een keer gezegd had dat het meer ging worden vanwege spotjes in het plafond? Of was dat al wel meegenomen in de offerte. Nou ja, jullie kunnen nu wel heerlijk bijkomen van al die stress in de nieuwe badkamer! Maar even extra veel van genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal zijn de uitgaven na de zomermaanden wat minder (tot december dan..haha) Hopelijk kun je dan nu weer even een beetje sparen.
  Gelukkig doe je jaren met een nieuwe badkamer! Ik geniet nog elke dag van die van ons (en denk niet meer aan het geld)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, klote. Maar je hebt nu wel een mooie badkamer. Daar ergerde je rot aan toch, aan die oude?
  Wat ik tegenwoordig doe: 25 % van de schatting van wat iets kost er boven op gooien. Scheelt me veel stress.
  Goes uitkijken dan maar de komende tijd. Je kunt goed met geld omgaan dus ik weet zeker dat je de buffer toch wel weer weet aan te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik dat voortaan ook maar ga doen ;)

   Bedankt voor je opbeurende berichtje!

   Verwijderen
 5. wel fijn dat het nu af is. heerlijk ontstressen na de verbouwing in je nieuwe badkamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je badkamer is af waar je van kunt genieten en je hebt er weer wat van geleerd. Wij in ieder geval wel bij een grote "timmerklus". Een absolute vakman die tzt best vaker nog wat klussen mag doen, maar dan gaan we wel beter naar de offerte kijken en afspraken vastleggen met een handtekening eronder. Daar zijn we nu iets te naief in geweest achteraf gezien. Leerpuntje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Balen zeg. Maar verbouwingen zijn er wel berucht om dat ze altijd duurder uitpakken dan verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...