vrijdag 26 september 2014

Vriendin na-apen

Ik heb een vriendin met een zoontje dat 5 maanden ouder is dan Tobias. 4 maanden geleden vierde hij zijn verjaardag en daar waren we dan uiteraard ook bij. Maar nu wordt Tobias bijna 1 en ik merk dat het best wel lastig is... Omdat die vriendin en ik met veel dingen dezelfde smaak hebben lijkt het nu net alsof ik haar overal mee na-aap!

Haar zoontje kreeg een wheelybug, Tobias krijgt een wheelybug... (Niet dezelfde, haar zoontje heeft de bij en Tobias krijgt het varkentje)
Haar zoontje had een Nijntje-taart. Tobias waarschijnlijk ook, want hij is ook dol op Nijntje. (En ik inmiddels ook, want als hij even één aflevering mag kijken kan ik ook even 10 minuutjes een boekje lezen ofzo ;) En toen hij zo verkouden was werd hij toch nog wel een beetje vrolijk van Nijntje )
Op zijn verlanglijstje staat ook "zoek Nijntje" en dat heeft het zoontje van mijn vriendin ook.

Zo kan ik nog wel even doorgaan eigenlijk ;) Nou moet ik ook wel zeggen dat je ook wel bij elkaar op ideeën komt, want "zoek Nijntje" kende ik bijvoorbeeld nog helemaal niet voordat ik het bij haar zag.  De wheelybug echter wel, die had ik in februari al op de huishoudbeurs gezien en toen had mijn zusje al gezegd dat ze hem voor Tobias zou gaan kopen... Uiteindelijk wilde ook mijn schoonmoeder een loopwagentje kopen, dus nu koopt zij hem en verzint mijn zus weer iets anders, maar het gaat om het idee...

Zouden jullie op zo'n moment voor iets anders kiezen omdat een vriendin al iets heeft gedaan of zou je dat niet belangrijk vinden??

15 opmerkingen:

 1. Ik weet niet wat ik zou doen. Ik snap je dilemma wel. Hoe denk je dat je vriendin het vind dat je dingen hetzelfde doet/ geeft als zij heeft gedaan bij haar zoontje?
  Je kunt natuurlijk ook gewoon het gesprek hierover aangaan met haar. Ze is tenslotte je vriendin. Over zulke dingen moet je dan toch kunnen praten.

  Succes met het voorbereiden en het vieren van de verjaardag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo blij dat mijn zus een beebje krijgt als de mijna inmiddels alweer 2,5 jaar is. Zuslief kan slecht tegen "kopieergedrag", ookal zou het niet bewust zo zijn. Nu lekker niks mee te maken. Ik heb gedaan wat ik okay vond en dat doe ik nog steeds.
  Maar gewoon over praten kan allicht schelen, al.was het voor jezelf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geeft dat,.... je kan het in ieder geval gewoon bespreekbaar maken. Ik zou gewoon doen wat ik al van plan was, maar wel even aangeven dat ik haar niet na wil doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het een echte vriendin is, maakt het haar vast niks uit. En anders gewoon eens met humor bespreekbaar maken. Ik denk dat het meer in jouw hoofd zit, dat het kopieergedrag is. Je doet haar toch niets vervelends aan? Als je nu hetzelfde exemplaar voor haar neus zou wegkapen uit de winkel........ja, dan....... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je moet je toch niet schuldig voelen omdat je vriendin net dezelfde zaken voor haar zoontje koopt of jij :jullie kinderen zijn van dezelfde leeftijd vandaar dat ze ook vaak dezelfde interesses hebben. Nu zit Tobias in zijn 'Nijntjesperiode' maar eens hij wat ouder wordt, verandert dat en dat zal wellicht zo zijn bij het zoontje van je vriendin. Ik zou me daar totaal niets van aantrekken want de keuzes die jij maakt, doe je toch in het voordeel van Tobias en niet omdat je vriendin een tijdje geleden ook die keuze maakte.....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker doen wat tobias en jullie leuk vinden! Je vriendin heeft nijntje ook niet zelf verzonnen hoor, en misschien merkt ze het niet eens op ;)
  En zoek nijntje is hier in huis echt een megahit! Superleuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo erg hoeft na-apen toch niet te zijn? Juist een compliment! En als jullie vrienden zijn, zit dat ook wel goed toch :).

  Bovendien: als Tobias het leuk vind, is dat toch reden genoeg om het lekker zo te laten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gewoon doen wat jezelf vind en niet wat je vriendin vindt. Je kunt toch ook een leuke taart laten maken met een foto van hemzelf erop. Heb je toch iets anders en koop je een Nijntje knuffel. En een loopwagen heeft elk kind van een jaar. Niet druk over maken. Gewoon even over hebben dat de cadeauwens dezelfde is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. niet te druk om maken meis ;) je vriendin snapt vast ook wel dat tobias ook gek is op nijntje! wij hebben hetzelfde met een vriendin, zoontje is 5 dagen ouder dan ons zoontje. beide idd nijntje verstoppertje, veel toet toet auto dingen enz.. ook veel verschillend. we zien elkaar niet zo veel dus zien elkaars speelgoed ook niet. maar dan nog. de kids moeten er mee spelen. als die het leuk vinden of als het leerzaam is of wat dan ook, is het prima toch ;) maar ik herken t wel hoor ;) ik maak me ook vaak veel te druk wat een ander ervan zou kunnen denken.. maar NIVEA (Niet Invullen Voor Een Ander)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel herkenbaar. Op die leeftijd vinden veel kleintjes dezelfde dingen leuk. Ook hier hebben we de nijntje fase meerdere keren doorlopen inclusief de nijntje taarten.
  Als ze wat ouder worden worden ze door elkaar beïnvloed. Zo staan er bij de peuterspeelzaal 6 rugtasjes van planes. Eten doen ze masaal uit een Cars broodtrommeltje. Wie doet wie na?
  Maar ook als ze ouder zijn kom je tegen dat ze allemaal hetzelfde verjaardagsfeestje willen, hetzelfde willen trakteren en hetzelfde kado willen. Aan moeders dan de taak om er toch een eigen draai aan te geven. :).
  Maar als je je er niet prettig bij voelt. Bespreek het gewoon met je vriendin.

  P.s gezellig blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meid koop gewoon wat je leuk vindt. Het gaat maar om speelgoed en/of een taart. Het zijn gewoon leuke cadeaus. Je kunt over alles wel zo na gaan denken, druk maken, maar dat kost zoveel energie. Zonde. Maar goed misschien vul ik dat druk maken maar voor jou in? Ik denk dat ook is wat Janne in haar reactie wil zeggen, en jij vat dit als heel onprettig op. Maar ik denk dat de reactie op meerdere manieren te lezen is.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)