zaterdag 20 september 2014

Boodschappen: in de lijn der verwachtingen... ;)

Zoals vaste lezers wel weten ben ik een groot fan van Afas Personal. Persoonlijk vind ik het makkelijker dan handmatig een kasboek bijhouden en ik ben er zo aan gewend dat ik er net zoveel baat bij heb. :)

Nu heb ik dus laatst iets nieuws ontdekt. Namelijk dat als je budgetten instelt, dat je dan precies kunt zien of je het geld een beetje in de lijn der verwachtingen uitgeeft. Dus als je op de helft van de maand bent, zou je op ongeveer 50% van de uitgaves moeten zitten. Natuurlijk geldt dit alleen voor zaken als boodschappen; de hypotheek wordt nou eenmaal aan het begin van de maand afgeschreven en niet dagelijks een klein beetje.

Ik ben dit nu dus een beetje in de gaten aan het houden en probeer constant onder de lijn te blijven zitten. Op die manier weet ik zeker dat ik aan het einde van de maand niet teveel heb uitgegeven. Ik ben dus wel blij met mijn ontdekking :)

Houden jullie ook zoiets bij?


PS: Tobias was gister echt heel zielig. Gisteravond had hij zelfs lichte koorts, dus we hebben hem een zetpil gegeven en met luuf ingesmeerd. Vervolgens is hij nog één keer wakker geworden voor zijn laatste flesje en daarna heeft hij de hele nacht doorgeslapen. Maar hij was wel heel zielig hoor!! Al was het stiekem ook wel lekker dat ons actieve mannetje eens een beetje hangerig was en lekker bij me op schoot bleef zitten om Nijntje te kijken <3 Maar we hopen dat hij snel weer helemaal de oude is.

11 opmerkingen:

 1. Nee, ik zou dat eigenlijk wat scherper moeten doen, maar ik vind eigenlijk nog geen enkel kasboeksysteem echt helemaal goed passen. Bij digitaal mis ik altijd een deel, maar handmatig vraagt eigenlijk weer wat teveel van mijn niet-bestaande bijhoud-skills...

  En hopelijk is Tobias er straks gewoon weer helemaal bovenop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou nu sinds een paar maanden de variabele uitgaven gewoon handmatig bij in een schrift. We hebben per week een budget, maar kunnen dat een andere week inhalen of inlopen. Dat gaat erg goed! Ik heb precies overzicht waar alles naartoe gaat.
  Beterschap voor Tobias! Ze zijn dan altijd zo zielig, maar ze hangen dan wel heerlijk bij je ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vergeet je trouwens steeds te mailen, maar ik zie nu geen mailadres staan? Waar kan ik je op bereiken?

   Verwijderen
  2. Voorlopig ben ik nog te bereiken via admin@positiefbesparen.nl :)

   Verwijderen
  3. Dankjewel! Mail komt er dit weekend aan :)

   Verwijderen
  4. Hoi Daantje, ik heb je geprobeerd te mailen, maar ik krijg de mail helaas terug :(
   Heb je eventueel een ander mailadres? Of als je dat vervelend vind, kun je mij ook een berichtje sturen naar samenbesparen@gmail.com dan reageer ik daar weer op!
   een beetje gedoe, maar het lukt uiteindelijk vast wel ;)
   groetjes!

   Verwijderen
 3. Het lijkt me handig zo'n goed overzicht in je financiën. Zelf weet ik gewoon wat er maandelijks vast aan lasten zijn en de variabele ken ik ook wel.
  Maar ik vroeg me af waarom je kindje bij verhoging al een pcm geven? Dat is ook niet geheel zonder risico(google maar eens ) . Nouja fijn weekeind en beterschap voor de kleine man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad vanwege de verhoging, maar ook omdat hij de dag en nacht daarvoor maar 7 uurtjes had geslapen in totaal. En juist door voldoende slaap kan hij weer beter worden, dus hebben we hem een pcm gegeven in de hoop dat dit de pijn ook wat weg zou nemen en dat hij dan wat makkelijker in slaap zou vallen.

   Verwijderen
 4. oei, Tobias is inderdaad niet het vrolijke manneke van de foto's van de familiedag. Beterschap voor hem en toch een fijn weekeinde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou niet gaan googlen op paracetamol voor je kleine man. Vertrouw op je gezond verstand. Als hij zich ellendig en ziek voelt dan kun je hem gerust een paracetamol geven dat zal elke dokter je vertellen. Er zal heus een miniem risico zijn maar dat heeft oversteken ook.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie zoontje ziet er op de foto maar ziekjes uit : 't ventje is bijna niet te herkennen tov de andere foto's van hem die je hier al plaatste. Normaal heeft hij zo van die blinkende pretoogjes en nu zit er precies geen leven in 't manneke.....
  In elk geval, spoedig herstel toegewenst. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...