dinsdag 30 september 2014

Powerpoint presentatie over de financiën

Het is vandaag de laatste dag van de maand. Er wordt nog een bedrag afgeschreven van de regionale belasting, maar verder zijn de cijfers binnen...

Aan het eind van elke maand maak ik een powerpoint-presentatie voor Sander. Voordat ik dat deed dreunde ik aan het eind van de maand alle cijfers even op en bleef er eigenlijk niks bij hem hangen. Bovendien vond Sander het saai. Dus maak ik nu elke maand een powerpointje met wat grappige plaatjes tussendoor en dat heeft als voordeel dat we er echt even samen voor gaan zitten en dat hij dan ook weet hoe de afgelopen maand is gelopen.

Waarschijnlijk ben ik de enige die zo gek is om dat te doen, maar ik vind het gewoon een fijn idee dat Sander ook op de hoogte is van de financiën... Hij is niet zo van het internetbankieren en vertrouwt erop dat ik het allemaal goed in de gaten hou. En dat doe ik ook, maar een extra oogje in het zeil vind ik toch ook wel fijn, want ik ben ook maar een mens.

Deze maand hebben we ongeveer €100 teveel uitgegeven ten opzichte van wat we hadden gebudgetteerd. Dat komt grotendeels door het geboorte-tegeltje. Ze hadden gezegd dat het 6 weken zou duren voordat ie klaar was, maar dat bleek al na 3 weken te zijn. Dus eigenlijk hadden we deze kosten pas in oktober willen maken. Ik heb daar punten voor gespaard via Euroclix. Als het goed is ga ik volgende maand de 10.000 clix halen en dat gebruiken we dan voor de geboortetegel + nog een cadeautje. We hebben ons oog laten vallen op de Grimms regenboog.

Ik heb het nog niet aan andere mensen vertelt dat we dit gaan kopen. Wij zijn nogal de "alto's¨ in onze familie, dus ik ben een beetje bang dat ze het gek gaan vinden en dat ik me dan ga bedenken...

10 opmerkingen:

 1. Wat een geniaal idee, zo'n powerpoint over je financiën! Lijkt me ook super motiverend te werken.
  Enne, ik heb zo'n regenboog nog nooit gezien, maar 't ziet er wel cool uit in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grimms regenboog heb ik nog nergens gezien. Ik vind het wel mooi en origineel maar ik vraag me wel af of Tobias daar veel 'genieten' van zal hebben want echt veel kun je daar niet mee doe (denk ik). Ik zou dan vlugger opteren voor de klassieke houten blokken waar allerhande vormpjes (kubuskes, balkskes, boogjes, driehoekjes) bij zitten waar ze heel lang mee kunnen spelen en 'later' allerlei constructies kunnen mee maken. Onze kinderen hadden zo'n hoop houten (ongekleurde) blokken en toen ze wat ouder werden, hebben we daar dan houten treinsporen en treintjes bijgekocht. Ze hebben daar veel genieten van gehad.
  Onze kleinzoontjes heb ik die houten blokken niet durven geven omdat ze met alles gooiden en zo'n gegooide houten blok komt hard aan.
  Onze kinderen begonnen op de leeftijd van Tobias met Duplo te spelen. Ook zeer nuttig speelgoed waar ze veel plezier aan beleefd hebben.Eens de Duplo ontgroeid, zijn we overgeschakeld op Lego en met de Lego hebben ze hééééééééééél lang en heel veel gespeeld. Ik ben voor constructiespeelgoed omdat het hun inzicht stimuleert, ze 'leren' plannetjes aflezen.
  De oudste kleinkinderen zijn nu 6 en 7 en zitten zelf volop in de Legofase en kunnen zich daar uren mee bezig houden : opbouwen, afbreken, fictieve verhalen verzinnen rond hun opgebouwde stad. Echt leuk om hen bezig te horen, het stimuleert hun motorische vaardigheid en hun fantasie. De oudste zal binnenkort wellicht 'zover' zijn dat hij de eerste doos Lego technic zal kunnen maken.
  Wij hebben hier nog de hele collectie Duplo's en Lego's van toen onze kinderen klein waren en voor de kleinkinderen zijn 'die' Lego's totaal anders of de dozen die nu te koop zijn.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die regenboog ziet er echt wel mooi uit! Had het nog nooit gezien..

  En wat een goed idee van die PowerPoint! Ben stiekem wel benieuwd hoe die er dan ongeveer uit ziet :). Misschien moet ik er voor manlief ook eens een maken, want die zegt altijd 'o, jij kan dat wel'... vervolgens heeft hij soms echt geen idee wat bepaalde dingen kosten.

  Als we boodschappen hebben gedaan vraag ik hem ook altijd wat volgens hem het duurste en het goedkoopste was.. even checken of ie een beetje heeft opgelet :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij hebben de kleine regenboog van grimm, prachtig speelgoed en leuk om mee te spelen. de kleinste hier is nu de kleuren aan het leren, dan roepen wij de volgorde in kleuren af en hij zoekt ze en zet ze over elkaar. De grote gebruikt m nu als bedje voor de beestjes uit de Ark... Duplo doen ze hier ook veel mee, en houten blokken en treintjes ook. en wc rolletjes en dennenappels en steentjes uit de berm zijn de grote favoriet, dus wb speelplezier kun je het eigenlijk nooit fout doen. Kies wat jullie aanspreekt, dan zit je altijd goed.
  Ik maak er geen presentatie van, maar ik loop regelmatig De Excel even door met de man, dan heeft hij ook een idee van hoe we ervoor staan (of er achteraan hobbelen ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die regenboog is echt super. daar heb je jaren lang plezier van. Zeker kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk die regenboog. Kende ik niet.

  Je blog is niet mintgroen maar bladgroen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is zo ;) Maar gaat meer over onze groene doelstellingen dan over de daadwerkelijke kleur ;)

   Verwijderen
 7. Leuk, die regenboog. Zeker kopen. Kinderen kunnen zich met de raarste dingen vermaken. Bijvoorbeeld allemaal deksels van potjes die je opspaart in een bakje. Ze kunnen het bakje in, ze kunnen eruit. Ze maken geluid. Ze kunnen opgestapeld worden. Ik houd ervan als speelgoed een kind uitdaagt creatief te denken voor mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dat serieus wel slim gedaan, zo'n PowerPoint. Hoeveel mensen praten nou echt over geld?
  en zo'n mooie regenboog is leuk hoor. Onze oppas heeft er eentje. Opstapelen, als bedje, voor kleurtjes of tellen leren. Heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wij hebben een excelschema. kan man altijd inzien, hij ziet in 1 oogopslag hoe we ervoor staan. ik hoef niets op te dreunen en geen powerpoint te maken. maar goed, dat is wat voor ons goed werkt ;) (ik heb ero ok geen tijd voor :p zou een verplichting worden waar ik geen zin in heb :p) maar ik lees uit jouw berichtje dat jij het leuk vindt en sander ook, dus het werkt!! lekker blijven doen dus!!! :D heel slim gevonden idd :D

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)