Men neme:
- Couscous voor 4 personen (kan ook voor 2 personen, dan kun je de helft van de saus invriezen of gebruiken als pastasaus voor de volgende dag)
- Olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 zoete paprika, in stukjes gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 500 gram passata of gezeefde tomaten
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 theelepel piment
- Ketjap (ons geheime ingrediënt dat door veel sauzen heengaat)
Men doet:
- Couscous klaarmaken zoals op de verpakking staat
- Uien en zoete paprika met een scheutje olijfolie fruiten in een pan
- Knoflook erbij uitpersen
- Kruiden toevoegen
- De twee tomaten toevoegen als de kruiden beginnen te geuren. Dit vijf minuten laten meewarmen. (De tomaten mogen trouwens ontveld, maar dat hoeft niet)
- Als laatste de pasata toevoegen en eventueel ketjap naar smaak om het geheel iets zoeter te maken
- Vermeng de saus met de couscous
- Eet smakelijk!
Lijkt me heerlijk. Ik heb alle ingrediënten in huis behalve de ras el hinaut. Maar ik zocht welk kruid dit is en het blijkt dat het zelf te maken is. De kruiden daarvoor heb ik wel dus morgen ga ik het maken. Thanks, Rianne
BeantwoordenVerwijderenDankje,dit bewaar ik eens even.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt lekker! Ik heb nog nooit couscous gehad moet ik bekennen.
BeantwoordenVerwijderenhttp://9gag.com/gag/a5N1obE?ref=fbp
BeantwoordenVerwijderenmoest aan je post van een tijdje terug denken toen ik deze zag ;)