zondag 12 oktober 2014

Voldoende slaap, zonlicht en boxtijd doet wonderen

Ik zat vanmorgen even wat blogjes van de afgelopen tijd door te lezen, waaronder die over mijn winterdip.

Afgelopen week ben ik regelmatig best vroeg naar bed gegaan, ik heb wat beter naar mijn lichaam geluisterd en als dat zei dat ik om 9 uur naar bed moest, dan deed ik dat gewoon. Daardoor heb ik redelijk wat slaap in kunnen halen. Daarnaast heeft Sander me heel eigenwijs ook een paar keer laten liggen. Direct nadat de wekker ging uit bed gaan zonder het licht aan te doen en zonder tegen mij te praten doet blijkbaar wonderen, een paar keer was ik zelfs verbaasd omdat ik niet eens doorhad dat hij al gedoucht en alles was.

Hierdoor heb ik dus weer wat slaap ingehaald en ging het de afgelopen week wat beter. Alleen vrijdag was wat dat betreft een uitzondering, omdat ik nog een beetje moe was van het uitstapje op donderdag en omdat we pas om 11 uur op bed lagen. We zaten zo'n interessante documentaire te kijken dat we ons er allebei niet echt van los konden scheuren eigenlijk.

Naast de slaap heb ik ook wat veranderingen doorgevoerd om aan meer zonlicht te komen. Ik ga nu bijna dagelijks boodschappen doen bij een winkelcentrum dat verder weg is dan de vertrouwde buurtsuper. Op die manier kom ik makkelijk aan 30 minuten buitenlucht en licht. Dat geeft me ook weer meer energie.

En wat betreft de box: Tobias speelt dus heel lief in de box! Ik kan hem er soms zo een half uur in laten spelen zonder dat hij gaat huilen. Daarnaast is de kamer nu ook kindveilig gemaakt, waardoor hij veel meer kan kruipen zonder dat ik hem elke keer achterna hoef te rennen omdat ie ergens heengaat waar hij niet mag komen. Wel had hij in een klein onbewaakt moment een toiletrol te pakken gekregen die er nog stond om zijn neusje af te vegen. Oeps!


Toch vind ik het soms nog moeilijk om hem zo los te laten en even wat voor mezelf te doen. Ik heb al snel het gevoel dat ik hem dan tekort doe of zelfs verwaarloos. Ik weet dat het niet realistisch is om dat te denken, maar toch blijft dat stomme schuldgevoel maar steeds terugkomen. En dat terwijl het echt wel goed met hem gaat, hij zei vanderweek zelfs zijn eerste 'woordje' naast mamma, namelijk BOEM! Toen hij zijn fles op de grond liet vallen. Dat is iets waar ik nog wel aan moet gaan werken, dat schuldgevoel.

Maargoed, wat ik eigenlijk wil zeggen: ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor alle tips die zijn genoemd in mijn blogje over de winterdip. Ik heb er heel veel aan gehad, we hebben samen een heleboel opgepakt en het gaat al een stuk beter.

9 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het zoveel beter gaat door de tips die anderen je gaven!
  En die foto van Tobias met de wcrol...haha...geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zeg dat deze relatief kleine veranderingen al zo veel effect hebben. De wc-rol actie staat op het lijstje van dingen die je gedaan moet hebben voor je naar school gaat. Net als het scheuren van tijdschriften, met je vingers aan de tv zitten en wat blauwe plekken oplopen omdat het net niet goed gaat in de speeltuin. Als je ze heel houd tot ze 18 zijn doe je het ook niet goed. Ofwel ze moeten zelf kunnen ontdekken en leren van de dingen die niet goed gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Telt een vinger onder de deur ook?? :(

   En vorige maand heeft ie een keer zelf zijn vinger tussen een la gedaan. Huilen geblazen, maar 5 minuten later zat ie er alwéér bij. Sindsdien is hij wel voorzichtig bij de laatjes.

   Verwijderen
  2. Dat telt allemaal mee, Daantje :-) Of voetje onder de deur omdat ze te snel zijn. Vallen van de trip trap stoel of uit bed. Als het goed is krijg je nog vaak genoeg ongelukjes met Tobias en blauwe plekken horen er allemaal bij.
   Wat fijn dat dat blogje je zo veel goeds heeft gedaan tot nu toe.
   groetjes
   Janneke

   Verwijderen
  3. Zoontje van 1 is ook zeer ondernemend en loopt regelmatig blauwe plekken op.
   Boem en au waren zijn eerste woordjes.

   Verwijderen
 3. Volgens mij krijgen alle moeders dat wel een keer en dat betekend alleen maar dat je een hele goede moeder bent. En mama's moeten aan hun zelf denken om een nog leukere moeder te worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijn dat het nu weer beter gaat!! hier ook ups en downs hoor, erg herkenbaar ;) soms komen de muren zoop me af omdat ik hier nauwelijks iemand ken waar ik echt iets leuks mee kan doen, tegelijkertijd heb ik er ook nauwelijks tijd voor omdat ik werk en savonds zelf niet meer de deur uit wil. maar soms irriteert het me enorm en andere momenten kan ik zo genieten van het feit dat ik heerlijk vanuit huis werk, geen baas boven me, heerlijk mag genieten van mn eigen kids, zelf dochter naar school kan brengen en binnenkort zoontje naar de psz en voor andersmans wondertjes mag zorgen! dat ze die aan mij toevertrouwen en ik heerlijk met ze mag knutselen, spelen en kroelen! echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat het met die winterdip beter gaat, dat is zo ontzettend vervelend! En omdat het nu eenmaal steeds korter licht wordt, is het soms ook best onhandig om er iets aan te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voel je niet schuldig dat je Tobias in de box zet. Dat voelt voor hem aan als een veilig nest, hij kan erin spelen zonder dat er gevaar dreigt. Later als hij groter wordt, kun je de kookwekker zetten als je even wilt lezen of een ander karweitje wil doen. Hij weet wanneer mama weer tijd voor hem heeft en jij hebt tijd om iets rustig af te maken zonder je schuldig te voelen. Ik ben er ook groot mee geworden.

  Ja en die toiletrol, hihihi leuk. Wacht maar totdat hij op de muren gaat tekenen. Als je toe bent aan nieuw behang, laat hem er dan rustig tekenen op het oude behang met potloden. Vindt hij gegarandeerd superduper leuk. Maak hem wel duidelijk dat dat niet meer mag als er opnieuw behangen is ;))

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...